Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Autor: RTCG Portal ]

08. 03. 2021. 07:48   >>  07:48 2

BOŠKOVIĆ SAOPŠTILA

Nastavnici spremni za onlajn nastavu

Nastavnici i profesori spremni su da, u slučaju, potebe ponovo pređu na onlajn model nastave, saopštila je v.d. predsjednika Sindikata prosvjete Crne Gore Slavke Bošković.

Ona je u Jutarnjem programu TVCG podsjetila da su crnogorski nastavnici gotovo godinu dana radili po tom modelu.

"Snimljenog materijala, naročito za taj četvrti klasifikacioni period, koji se i prošle godine dogodio, naravno ima. E sad, šta mi očekujemo. Očekujemo da će se aktivirati ponovo komisija koja bi trebalo da prati rad, i način i mogućnosti izvođenja neposredne nastave u drugom polugodištu", rekla je Bošković.

Istakla je da prosvjetne radnike najviše brine to što su došli u situaciju da imaju čas od 30 minuta, te podjela odjeljenja na po 15 učenika u jednoj grupi.

"Dakle, najviše brine taj, da kažem, premor. Umjesto četiri ili pet časova, imaju ih osam ili deset, a nastavnu jedinicu moraju duplo više puta reprodukovati pred učenicima nego što je to uobičajeno", rekla je Bošković.

Očekuje da će tabela s prekovremenim satima biti precizno evidentirana i primijenjena za one nastavnike koji su imali tu situaciju.

"Smatram da ministarstvo razmišlja da će i ta sredstva biti dio budžeta, pa se nadam da ćemo krajem marta ili početkom aprila imati rješenje za to", rekla je ona.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније