Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Autor: RTCG Portal ]

08. 03. 2021. 07:37 >> 07:40

UNIJA POSLODAVACA

Potvrde ograničiti samo na neophodne radnike

Unija poslodavaca Crne Gore (UPCG) apelovala je na sve poslodavce u Crnoj Gori da potvrde o službenom kretanju izdaju samo svojim radnicima koji su im neophodni da bi se održao proces rada.

Ovakav apel uslijedio je nakon što je iz Ministarstva zdravlja saopšteno da su u saznanju kako se potvrde za službena putovanja zaposlenih zloupotrebljavaju na razne načine, čak i izdavanjem članovima porodice i licima koja nijesu zaposlena kod tih poslodavaca.

"Informisani smo da se dešava da neki poslodavci potvrde o kretanju izdaju licima koja nijesu njihovi zaposleni. Mislimo da to nije dobro i ovim putem apelujemo na njih da shvate ozbiljnost ovog trenutka i da izdavanje potvrda ograniče na svoje zaposlene koji su im neophodni da bi održali proces rad", rekao je u Jutarnjem programu TVCG Filip Lazović iz Unije poslodavaca.

On je rekao vjeruje da su crnogorski poslodavci u najvećoj mjeri svjesni trenutku, te da su do sada pokazali visok nivo odgovornosti.

"Opet imamo te neke izuzetke i apelujemo na njih da ne rade to, jer bi tako mogli ugroziti i sebe", istakao je Lazović.

Potvrda se, napominje, nikako ne može odnositi na članove porodice zaposlenih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније