Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 03. 2021. 21:06 >> 21:07
2

KOPRIVICA

Jedino bitna maratonska TV-serija: "Dnevnik u pola osam"

Na saopštenje Televizije Crne Gore povodom gostovanja u emisiji "Argumenti", reagovao je književnik i šef medijskog centra Demokratske narodne partije Dragan Koprivica.

Reagovanje Koprivice prenosimo u cjelosti:

Javnom servisu prvo sugerišem da mu reagovanja ubuduće piše neko pismeniji, jer prizemni sastavi doprinose daljem razaranju ugleda te degradirane medijske kuće. U reagovanju Televizije istaknuto je da: fascinira stepen moje egomanije, na šta bi valjda trebalo da uzvratim da su čelnici TVCG režimski ego-manijaci, ali time ne bismo riješili ništa, pa je bolje rukovoditi se faktima.

Javni servis odbacuje tvrdnju da zbog moje političke orijentacije film Živka Nikolića stoji utamničen u arhivi TVCG. Ali bi onda flagrantniji razlog robijanja našeg najvećeg filmskog reditelja svih vremena u Javnom servisu bio što tamo sjede lijene, neznavene osobe, koje ne mare za filmsko kulturno blago Crne Gore. I kojima je jedino bitna maratonska TV-serija: “Dnevnik u pola osam”.

Takve osobe su mirno čekale čitavih dvadeset pet godina da Beta-kasete možda i propadnu, da svijet nikad ne ugleda Živkove dosad neviđene kadrove, pa da na TVCG odglume iskreno žaljenje.

Javni servis tvrdi i da je u partnerstvu s Crnogorskom kinotekom podnio aplikaciju na konkurs Ministarstva, ali je glavni aplikant, u stvari, Crnogorska kinoteka, koja je i pokrenula cio proces, i insistirala na njemu mjesecima, a TVCG tek pridruženi član, koji ništa ne bi ni pokrenuo samoinicijativno.

Generalni direktor Šundić dobro zna i da sam prije više mjeseci, upravo zbog materijala za Živkov film, u nekolika navrata apelovao da razgovaramo, ali je to vješto odbijao pokazujući nemar i neodgovornost, dokazujući kako je to u praksi kad pogrešni pojedinci sjede na pravim mjestima.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније