Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

07. 03. 2021. 11:24 >> 11:26
4

GI 21. MAJ

"Vlada izgubila bitku sa pandemijom"

Tromjesečni bilansi vlade premijera Krivokapića potvrdili su pesimističke slutnje političke, stručne i šire javnosti, poručuju iz Građanske inicijative 21. maj.

“Vlada koja je jedva i nevoljno sastavljena već na početku svog mandata prepoznata je po servilnosti, partitokratiji, nepoštovanju sistemskih zakona, nesposobnosti i revanšizmu. Ovo je vlada koja pada pred beogradskom velikosrpskom politikom i klerikalnim nacionalizmom SPC. Ovo je vlada koja, pod parolom profesionalizma, radi sve isto što i bivša vlast, namještajući svoje mahom neiskusne i priučene partijske kadrove i političke simpatizere”, poručuju GI 21. maj.

Kažu i da je nova Vlada izgubila bitku sa pandemijom korona virusa čime je Crnu Goru izložila patnjama koje su se mogle izbjeći.

“Umjesto da apsolutni prioritet državne politike bude očuvanje javnog zdravlja, paralelno sa brigom o ekonomiji i radnim mjestima, ova vlada je očigledno izgubila kompas, pritom neuvjerljivo se pravdajući propustima bivše vlasti”, stoji u saopštenju Građanske inicijative 21. maj.

Osim nastavka zaduživanja, nova vlada, kako dodaju, ni po čemu nije pokazala da se razumije u privredu i preduzetništvo.

“Ovo je vlada koja je kršenjem sistemskih zakona i ignorisanjem pravnih standarda već uspjela da se konfrontira sa Briselom. Istovremeno, ovo je vlada koja kipti političkim revanšizmom. Ovo je vlada koja je znanje i duh Crne Gore besramno sabila u jedan ministarski resor i na njegovo čelo postavila nekompetentnu i provokativnu ličnost. Konačno, ovo je vlada koja već sada jasno nagovještava da će u mjeri u kojoj se bude miješala u svoj posao Crnoj Gori biti sve nelagodnije i teže”, zaključuje se u reagovanju Građanske inicijative 21. maj.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније