Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 03. 2021. 21:57 >> 22:58
1

REAKCIJE OPOZICIJE

"Pokazali ste nebrigu za zdravlje građana CG"

Portparol Socijaldemokrata Nikola Zirojević kazao je da se članovi Vlade na sahrani episkopa zahumsko-hercegovačkog Atanasija u Trebinju nijesu pridržavali mjera te da su tim činom pokazali , kako je kazao, samo i isključivo nebrigu za zdravlje građana Crne Gore. Potpredsjednik Socijaldemokrata Damir Šehović poručio je Spajiću da se mane teologa koji veliča etničko čišćenje, i drži resora na čijem je čelu.

Zirojević je to kazao komentarišuću izjavu ministra Spajića koji je kazao da je bio na sahrani na sahranu jednom od najvećih teologa te da pojedincima smeta religioznost crnogorskog premijera (ili članova Vlade).

"Ministre Spajicu, veoma Vam neobično izgleda 'jedan od najvećih teologa'. I izjave su mu bile potpuno u duhu pravoslavlja, vidi se iz priloženog. Ne, gospodine Spajicu, nikome ne smeta religioznost članova Vlade i njenog predsjednika", napisao je Zirojević na Tviteru.

Zirojević je kazao da Spajić iznosi neistine jer se, kako je kazao, na sahrani nijesu pridržavali mjera ljubeći kovčeg preminulog episkopa.

"Prekrsili ste, ministre Spajicu, i naredbu Vlade u kojoj sjedite o zabrani službenih putovanja van Crne Gore. U vremenu kad stanovnik Nikšića ne može da pođe do Šavnika, stanovnik Kotora do Tivta, kada građani Crne Gore sahrane svojim preminulima organizuju u najužem krugu, često bez prisustva najbliže rodbine, vi ste odlučili da pođete u Trebinje i prisustvujete sahrani koja predstavlja veliki epidemiološki rizik", navodi Zirojević.

On je kazao da članovi Vlade nijesu pokazali religioznost, niti poštovanje prema preminulom episkopu.

"Pokazali ste, samo i isključivo, bahatost, neodgovornost i apsolutnu nebrigu za zdravlje građana Crne Gore. Vi koji trebate da budete primjer građanima, bili ste sve suprotno od toga. I nije vam prvi put. Koliko vidim, neće biti ni posljednji. To je problem, ministre Spajiću, a ne Vaša religioznost koja je Vaša intimna stvar i koja ne smeta apsolutno nikom", zaključio je Zirojević.

 

Šehović: Manite se najvećeg teologa i držite se finansija

Manite se “najvećeg” teologa, koji veliča etničko čišćenje, i držite se resora na čijem ste čelu. Pozabavite se očiglednim nezakonitim i neustavnim privremenim finansiranjem i prestanite da krijete podatke o kontroverznom zaduženju i spornoj kupovini aviona za ToMontenegro, poručio je večeras potpredsjednik Socijaldemokrata Damir Šehović ministru finansija i socijalnog staranja Milojku Spajiću.

“Kada Spajić čovjeka koji je govorio da bi sa Muslimanima, koji mu inače smrde na loj, raskrstio a muslimančiće prekrstio, da Radovan Karadžić ima čiste ruke i da nije ratni zločinac, nazove najvećim teologom, onda vam je jasno koji je njegov i ideološki profil Vlade Crne Gore”, naveo je Šehović na Twitteru.

Vuković: Vlada koronom teško pogođene CG

I gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković kritikovao je odlazak delegacije Vlade Crne Gore na sahranu episkopa zahumsko-hercegovačkog Atanasija u Trebinju.

“Vlada – sekularne, multietničke, građanske, evropske, koronom teško pogođene – Crne Gore”, napisao je Vuković na Tviteru.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније