Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

06. 03. 2021. 14:43 >> 14:43
1

FCJK

"Niti pišemo, niti ćutimo za pare"

Uprava Fakulteta za crnogorski jezik i književnost poručila je GP URA da se, kako kažu, okane porukā da Fakultet neće biti ugašen i da nastavlja s radom.

Niko s Fakulteta, kako ističu, nije izjavio da je Vlada ugasila FCJK nego da je resorno ministarstvo kojim upravlja Vesna Bratić obustavilo isplatu pripadajućih sredstava za funkcionisanje ove ustanove.

“Od 24. decembra resorno ministarstvo do dana današnjega Fakultetu nije uplatilo ni jedan jedini cent pripadajućih sredstava, izuzev plata za upošljene po ugovoru o radu, tj. ni jednu od tri mjesečne rate (za januar, februar, mart). Taj podatak ne može se prikriti demagoškim porukama Ure i Dragana Koprivice da FCJK neće biti ugašen i da nastavlja s radom. Uplaćivanjem isključivo plata mora da su mislili kupiti ćutnju zapošljenih, ali će brzo viđeti da su se grdno prevarili. Mi niti pišemo, niti ćutimo za pare”, stoji u reagovanju uprave FCJK.

Uprkos tome, kako dodaju, FCJK nastavlja s radom, ali ne zahvaljujući podršci GP URA, koja je izglasala Vladu u kojoj je ministarka koja je Fakultetu blokirala sredstva, nego zahvaljujući predanosti, posvećenosti i patriotizmu kolektiva FCJK.

“Pozivamo cetinjsku Uru da nam ne pomaže. Ne može se, moj Filipe, i uz gusle i uz diple”, zaključuje se u reagovanju uprave FCJK.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније