Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 03. 2021. 13:58 >> 13:59
2

MILOVAC SASLUŠAN

"Nije cilj ispravljanje nepravde, već pritisak na MANS"

Zamjenik izvršnog direktora MANS-a Dejan Milovac, danas je saslušan u Osnovnom državnom tužilaštvu po prijavi koju je protiv njega podnio gradonačelnik Podgorice, Ivan Vuković. U prijavi Vukovića se navodi da je u slučaju "Tošković" motiv za krivičnu prijavu koju je podnio MANS bila politička diskreditacija gradonačelnika Podgorice, te da je Milovac to učinio s predumišljajem kako bi mu nanio štetu.

Kako ističu u saopštenju MANS-a, iz samog sadržaja prijave Vukovića je jasno da ona nije imala za cilj bilo kakvo "ispravljanje nepravde" koja mu je pričinjena, već isključivo vršenje pritiska kako bi se zaustavio istraživački rad MANS-a.

"Da je riječ o koordinisanom napadu potvrđuje i činjenica da se dan uoči tog saslušanja, na Milovca obrušio i Glavni specijalni tužilac, Milivoje Katnić, optužujući MANS da nije podnosio optužnice i hapsio osumnjičene. Katnić napada MANS što ne radi njegov posao, a kada podnesemo krivične prijave i dostavimo dokaze, kao u slučaju Vukovića, onda ih tužilaštvo odbacuje, a saslušava nas, jer smo se usudili da otkrijemo korupciju. Isto to tužilaštvo jedine rezultate u borbi protiv visoke korupcije je imalo upravo u onim slučajevima koje je prijavio MANS. Zahvaljujući našim prijavama osuđeni su i Marović, i Pavićević i Kuljača, koji je u međuvremenu preminuo, a Mugoši se trenutno sudi. Te prijave je tužilaštvo prethodno odbacilo ili stavilo u ladicu, i aktiviralo tek kad je za to dobilo političko odobrenje", navode u ovoj NVO.

Sada to tužilaštvo, kako dodaju, saslušava Milovca, jer je prijavio i novog gradonačelnika Podgorice. Dakle, u tom slučaju, tužilaštvo saslušava aktiviste MANSA-a, jer su razotkrili ono što oni nijesu smjeli, htjeli ili umjeli.

"Dok i ovim postupkom dokazuju da postupaju po političkim nalozima bivšeg režima, svi znaju da su izvjesne i opravdane smjene čelnih ljudi u tužilaštvu. Zbog toga razumijemo da su i ovi postupci protiv MANS-a samo dio očigledne frustracije i nemoći odlazećih kadrova DPS tužilaca. Očekujemo da će novi tužioci ponovo otvoriti slučaj Vukovića i njemu slične, ali i istražiti zašto ih je Katnićevo tužilaštvo zataškavalo", poručili su u MANS-u.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније