Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 03. 2021. 09:42   >>  09:43

MINISTARSTVO PRIJAVILO

Zloupotrebe potvrda za službena putovanja

Ministarstvo zdravlja u saznanju je da se potvrde za službena putovanja zaposlenih zloupotrebljavaju na razne načine, čak i izdavanjem članovima porodice i licima koja nijesu zaposlema kod tih poslodavaca, saopštio je resor Jelene Borovinić-Bojović.

"Ministarstvo zdravlja je od Uprave policije i drugih subjekata obaviješteno da se potvrde za službena putovanja zaposlenih zloupotrebljavaju na razne načine, čak i izdavanjem članovima porodice i licima koja nijesu zaposlema kod tih poslodavaca", navodi se u saopštenju.

O svemu su, kako su kazali, obavijestili Privrednu komoru Crne Gore i Uniju poslodavaca Crne Gore, kao i sindikalne organizacije zaposlenih, s ciljem da "apeluju na svoje članove i da prestanu sa izdavanjem nezakonitih potvrda za putovanje van mjesta rada, odnosno prebivališta, tokom zabrane međugradskog saobraćaja".

Podsjećamo, te se zabrane odnose na Podgoricu, Prijestonicu Cetinje i opštine Budva, Tivat, Nikšić, Plužine, Herceg Novi i Ulcinj.

"Obavještavamo poslodavce i zaposlene da je Ministarstvo zdravlja uputilo zamolnicu Upravi policije, koja kontroliše izlaske iz gradova, da izdate potvrde evidentira, te da će službena putovanja posebno biti predmet kontrole nadležne inspekcije", navode iz ministarstva.

Napominju da izdavanje lažnih potvrda, koje će biti predmet ozbiljne kontrole, predstavlja krivično djelo protiv službene dužnosti, u skladu sa Krivičnim zakonikom Crne Gore, tako da ovim putem apelujemo na poslodavce i zaposlene, kao i sve građane da ne zloupotrebljavaju izdavanje potvrda zaposlenim, kako bi izbjegli štetne posljedice nezakonitog ponašanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније