Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Pobjeda ]

05. 03. 2021. 06:35   >>  06:35 6

BOŠKOVIĆ SMATRA

Nejasno zašto je VCG na ulici, nemaju nadležnost

Kada je Vojska Crne Gore angažovana u prvom talasu epidemije prije gotovo godinu, to je učinjeno na osnovu odluke Savjeta za odbranu i bezbjednost od 18. marta 2020. godine, međutim javnosti iz Vlade nije saopšteno na osnovu kog pravnog akta je VCG od juče angažovana na ulicama crnogorskih gradova, piše Pobjeda.

Iz Ministarstva odbrane juče je saopšte da Vojska nije angažovana da kontroliše sprovođenje mjera za suzbijanje pandemije kovid-19, već da svojim prisustvom podsjeti na važnost poštovanja mjera dijeleći maske i sredstva za dezinfenkciju u cilju očuvanja zdravlja naših građana.

Bivši ministar odbrane Predrag Bošković za Pobjedu kaže da što se tiče upotrebe VCG, u članu 38 Zakona o Vojsci postoji mogućnost da ministarka angažuje vojsku za druge aktivnosti u zemlji.

"Računam da su se na to pozvali. Ono što je nejasno je što vojska radi na tim lokacijama jer nema apsolutno nikakve nadležnosti. O tome smo razmišljali kada je bio prvi talas korone i tada smo odlučili da baš iz tih razloga ne angažujemo vojsku na ulicama i trgovima, već da budu u obezbjeđenju objekata kao što su bile bolnice, Klinički centar Crne Gore, karantini na više lokacija. Mislim da je to bio pravi doprinos vojske", kazao je Bošković.

On navodi da se sa pandemijom trebalo nositi na kvalitativno drugačiji način, a ne da se u susret izborima u Niikšiću zdravlje građana Crne Gore stavlja na kocku.

"Ova vlada je pala na prvom ispitu koji je imala, a to je zdravstvena kriza i sve ono što imamo trenutno u Crnoj Gori je pokazatelj nesposobnosti i potpunog diletantizma koji Vlada pokazuje iz dana u dan", zaključio je Bošković.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније