Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 03. 2021. 19:34   >>  19:34 2

BEČIĆ APELUJE

Procesuirati napadača, ne zadržati se na osudama

Predsjednik crnogorskog parlamenta Aleksa Bečić saopštio je kako očekuje da nadležni organi hitno procesuiraju i u skladu sa zakonom kazne aktere potresnog napada na aktivistu LGBT Foruma Progres.

Nasilje u bilo kom vidu, prema bilo kome, potpuno je, kaže Bečić, neprihvatljivo u Crnoj Gori.

"Predmet najoštrije osude naročito moraju biti gnusni napadi prema pripadnicima manjinskih i već diskriminisanih grupa", napisao je Bečić na Tviteru.

U građanskom i demokratskom društvu koje razvijamo, kako je istakao, "niko ne smije biti meta zbog svoje seksualne orijentacije, nacionalne ili vjerske pripadnosti, ili bilo kojeg drugog svojstva ili različitosti".

"S tim u vezi, ne smijemo se zadržati na osudama. Zato, očekujem da nadležni organi hitno procesuiraju i u skladu sa zakonom kazne aktere potresnog napada na aktivistu LGBT Foruma Progres", rekao je Bečić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније