Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 03. 2021. 15:27   >>  15:28 5

LIBERALI POZIVAJU

VCG angažovana mimo Ustava, povući je s ulica

Liberalna partija (LP) ocijenila je da je Vojska Crne Gore angažovana protivno Ustavu i nezakonito, te da bi je trablo povući sa ulica.

Podsjećamo, VCG nastavila je sa aktivnostima u borbi protiv pandemije koronavirusa. Pripadnici VCG raspoređeni su na više punktova u Podgorici i Nikšiću, gradovima sa najvećim brojem oboljelih.

"Pozivamo Vladu Crne Gore i organ koji je donio odluku da Vojska Crne Gore izađe na ulice hitno tu odluku poništi i vojsku vrati u kasarne te tako obezbijedi sprovođenje i primjenu Ustava u mjeri i na način na koji je to ovim najvišim pravnim aktom i propisano", navode liberali.

Potpuno je, kažu, jasno i precizno propisano kada se i pod kojim uslovima i u koju svrhu i po čijem naređenju Vojska može izvesti na ulice u bilo koje svrhe, pa i, kako kažu, u svrhu sprovođenja mjera zaštite, odnosno kontrole sprovođenja mjera zaštite zaštite građana od virusa korone.

"Vojska se ne može angažovati, dok se eventualno ne uvede vanredno stanja. Vojska nije subjekt koji se koristi u zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i ne učestvuje u sprovođenju mjera zaštite stanovništva i njegove sigurnosti", navode iz LP-a.

Uloga vojnika, kako kažu, nije da budu promoteri i promoterke i dijele sredstva za dezinfekciju na trgovima.

"Nego da u skladu sa zakonom i Ustavom čuvaju bezbjednost i nepovredivost granica države. Umjesto ovakvih apsurdnih poteza ko je vlada na 90 dana svoje vladavine primjenjuje, bolje bi bilo zatvoriti granice i spriječiti ulazak desetina novih mutacija Corona virusa, posebno u svjetlu najave održavanje nekakvih protesta, odnosno auto litija, i ulazaka građana susjednih država na teritoriju države Crne Gore", navode iz LP-a.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније