Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

04. 03. 2021. 12:28   >>  12:39 1

GAŠENJE U TOKU

Požar u NP Lovćen aktivan, ali pod kontrolom

Požar koji je izbio na području Nacionalnog parka Lovćen, u blizini katuna Majstori 1. marta, i dalje je aktivan, ali je pod kontrolom. Iz NPCG apelovali su na mještane da ne izazovu dodatni požar.

“Nacionalni parkovi Crne Gore apeluju na sve korisnike prostora, posebno mještane, da izbegavaju sve aktivnosti koje predstavljaju potencijalnu opasnost za izazivanje požara kako ne bi dolazilo do narušavanja i ugrožavanja biljnog i životinjskog svijeta, kao i ljudskim radom stvorenih vrijednosti”, navodi se u saopštenju.   

Služba zaštite i Služba ambijentalne higijene uključujući mještane katuna Majstori, od ranih jutarnjih časova su na terenu i dopremaju vodu do kritičnih djelova u cilju očuvanja šumskog ekosistema.

“ Službe NP Lovćen čine sve kako bi ga u potpunosti lokalizovali i u što većoj mjeri zaštitili njegove vrijednosti. Nepovoljnu situaciju dodatno otežava udaljenost bunara jer se gubi dragocjeno vrijeme“, kazali su iz NP Lovćen.

Uprkos vjetru i nepristupačnosti terena požar je, zahvaljujući zalaganju zaposlenih I mještana,  pod kontrolom.

“Sa pojavom požara na prostoru nacionalnog parka, teren su obišli Služba zaštite i spasavanja Prijestonice i članovi lovačkog udruženja iz Budve, a takođe je obavješten Direktorat za vanredne situacije”, kazali su iz NPCG.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније