Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 03. 2021. 20:58   >>  20:57 12

LP

"Abazović označio pola naroda kao kriminalce"

Pozivamo ombudsmana, zaštitnika prava građana da hitno reaguje na izjavu potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i upozori vrh vlasti da prestane sa šikanijom i stvaranjem psihoze te da poštuje podjelu vlasti na tri grane, saopštila je Liberalna partija.

Kako navode, sramotna je današnja izjava Abazovića da "pola Crne Gore ne spava" zbog ruke pravde koja radi.

"Potpredsjednik Vlade prevazišao je sam sebe, pa čak i svojeg kolegu Medojevića, u svojem magnovenju i visokom letu sa vrha vlasti. Abazović ide korak dalje pa bi da hapsi sve koji misle drugačije od njega očigledno, ili ti 325.000 Crne Gore koje je danas kriminalizovao", ističu u saopštenju.

Tvrde da na taj način niko nikada nije uvrijedio toliko građana.

"Osim što se permanentno miješa u nadležnoati tužilaštva, pa i krši pretpostavku nevinosti, ustavno načelo, i unaprijed hapsi i osuđuje ljude koji samo daju izjave u tužilaštvu i uredno se vraćaju svojem poslu, on je počeo ozbiljno da ugrožava i osnovne ljudske slobode svih građana Crne Gore. Svih, jer je teško pretpostaviti ko sve ulazi u tu njegovu polovinu koja ne spava mirno", dodaju u saopštenju.

Navode da neće proći pokušaji da kreira atmosferu straha, linča i nesigurnosti staljinističkim i gestapo metodama.

"Institucije sistema trebaju podršku kako se ne bi urušile pod ovakvim političkim pritiscima", zaključili su u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније