Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 03. 2021. 11:27   >>  11:27

PROJEKAT SSCG

Objavili više od 500 audio fajlova sa poetskim sadržajem

U Savezu slijepih Crne Gore su u projektu Audio poezija, od aprila prošle godine do danas kreirali i objavili preko 500 audio fajlova sa poetskim sadržajima.

Riječ je, kako naglašavaju u saopštenju, o prilagođavanju poezije u audio formatu, koja je prvenstveno namijenjena osobama oštećenog vida, osobama koje ne mogu čitati standardnu štampu, ali i ukupnoj javnosti, koja preferira konzumiranje poezije posredstvom audio-vizuelnih objava.

"S ponosom možemo istaći da smo do danas kreirali i objavili preko 500 audio fajlova sa poetskim sadržajima, na čemu posebno zahvaljujemo volonterima i partnerima: Ratkovićevim večerima poezije iz Bijelog Polja, Forumu mladih pisaca KIC-a iz Podgorice i Književnom klubu JU Zahumlja 'Poenta poetika' iz Nikšića. Podsjećamo da je od novembra 2020, svakog petka, sadržaj upotpunjen i sa audio bajkama za naše najmlađe, a od februara 2021, svake srijede sa audio basnama. U ovom segmentu uspostavili smo saradnju sa EU Info centrom, kao i sa čarobnim svijetom 'Čigrališta'. Našoj želji da učinimo pristupačnim više poezije i poetskih djela, bajki, basni, koje se inače u manjem obimu prilagođavaju potrebama osoba oštećenog vida pridružili su se mnogi, na čemu im ovim putem posebno zahvaljujemo", navodi se u saopštenju Saveza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније