Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

03. 03. 2021. 11:00 >> 11:01

MINISTARSTVO PROSVJETE

Odabrana nova lokacija za vrtić u Baru

Za vrtić u Baru pronađena je nova lokacija koja je u vlasništvu Države Crne Gore a nalazi se u neposrednoj blizini Centra za suptropske kulture Biotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete nauke, kulture i sporta.

"Novac za realizaciju ovog važnog projekta za sektor obrazovanja, obezbijeđen je iz kreditnih sredstava sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope (CEB) i iz Kapitalnog budžeta Vlade Crne Gore", saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Prvi korak je, kažu, ispunjen. Angažovanjem Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, a u dogovoru sa lokalnom upravom Opštine Bar i predstavnicima građanske inicijative "Držati uspravno" pronađena je nova lokacija koja je u vlasništvu Države Crne Gore, sa pravom raspolaganja Vlade Crne Gore.

"Lokacija se nalazi u zahvatu DUP-a 'Topolica-Bjeliši', zona-C, blok 4 i čine je dvije urbanističke parcele: UP-60 i UP-61, ukupne površine 6 340 m2, u neposrednoj blizini Centra za suptropske kulture Biotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore. Planira se izrada urbanističko-tehničkih uslova koji će predstavljati osnov za raspisivanje pozivnog Konkursa na kojem će učestvovati referentni arhitektonski biroi iz zemlje i regiona, saglasno Zakonu o planiranju prostora i izgradnji objekata", precizirali su iz ministarstva.

Oni dodaju da će oba resora u buduće intenzivno raditi na realizaciji projekta u saradnji sa Opštinom Bar, o čemu će redovno obavještavati javnost.

Iz ministarstva podsjećaju da je taj vladin resor na samom početku svog rada odlučilo da pažnju posveti izgradnji novog vrtića u Baru.

"Protesti u toj opštini, sječa čempresa u dvorištu barske gimnazije i nezadovoljstvo građana zbog takve situacije opredijelili su naše Ministarstvo da uloži napor da se stvari pomjere sa mrtve tačke", saopšteno je iz tog vladinog resora.

Ministarka Bratić je, kako su kazali iz ministarstva, u januaru posjetila Bar, obišla dvorište gimnazije i razgovarala sa predstavnicima građanske inicijative „Držati uspravno“.

"Ona je tada saopštila da će Ministarstvo učiniti sve da barski mališani u najskorijem vremenu dobiju novi vrtić i da će to biti jedan od prioritetnih zadataka u radu Ministarstva", navodi se u saopštenju.

Nakon posjete Bratićeve, kako dodaju iz ministarstva, u koordinaciji sa ministrom ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratkom Mitrovićem i njegovim timom, predstavnicima Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta i građanskom inicijativom dogovorena je zajednička saradnja kako bi se pristupilo ostvarenju tog cilja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније