Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Autor: RTCG Portal ]

02. 03. 2021. 08:01 >> 18:39

NAČELNICA

Ginekološkom klinikom zadovoljno 97% žena

Načelnica Klinike za ginekologiju i akušerstvo Vesna Čolaković-Popović kazala je da joj nije jasno otkud navodno užasavajući stavovi grupe građana, koji su se dopisom obratili Ministarstvu zdravlja, a u kom su podijelili anonimna iskustva u oblasti ginekologije.

"Ne znam zašto takav stav. Ja sam o tim navodim saznala iz medija, od mlađih medija, članova porodice. Nemam profil na društvenim mrežama. Iz onog što sam pročitala nijesam prepoznala nijednu rečenicu ili situaciju koja se tiče kolega sa kojima radim, a na klinici sam skoro 20 godina", rekla je Čolaković-Popović u Jutarnjem programu TVCG.

Ono što je prvo uradila otkad je na čelu klinike je anketa, jer KCCG nekoliko godina anketira svoje pacijente. 

Rezultati ankete za maj 2020. bile su tri pacijentkinje koje su nezadovoljne uslugama na Klinici za ginekologiju, nakon čega se ti prigovori dalje rangiraju.

"Za akušersko odjeljenje tri primjedbe koje se odnose na izbor hrane na odjeljenje. U januaru 2020. nije bilo nijedno nezadovoljstvo. U februaru tri. Na godišnjem nivou, za prošlu godinu, otprilike 97 odsto pacijentkinja je izrazilo zadovoljstvo pruženom medicinskom uslugom. Bilo je tri posto prigovora, oni su su odnosili na hranu, smještaj, tvrde krevete i jedan jedini na neljubazno medicinsko osoblje", rekla je Čolaković-Popović.

Saopštila je i da je vrlo iznenađena anonimnim navodima pacijentkinja.

Govoreći o stanju na Klinici za ginekologiju i akušerstvo, Čolaković-Popović je rekla da su do sada imali oko 35 porođaja kovid trudnica.

"To su uglavnom trudnice koje su asimptomatske ili imaju vrlo blage simptome. Tako da nijesmo imali problema", rekla je Čolaković-Popović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније