Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Pobjeda ]

02. 03. 2021. 07:05 >> 07:05

GALIĆ NAJAVIO

Prijave za vakcinaciju moguće već od sjutra

Direktor Instituta za javno zdravlje dr Igor Galić kazao je da bi zvanično prijavljivanje građana za vakcinaciju protiv korona virusa moglo da počne već sjutra, a na koji način će se ona odvijati biće precizirano na današnjoj sjednici Nacionalne komisije za imunizaciju.

Prema njegovim riječima, od sjutra bi trebalo da počne sa radom i jedinstveni broj za cijelu Crnu Goru 1717 na koju se građani mogu prijaviti.

Njih će kasnije kontaktirati izabrani doktor koji će ih registrovati i odrediti tačan datum vakcinacije.

"Prioritete će određivati izabrani doktor nezavisno od prijavljivanja", rekao je Galić za Pobjedu.

Od prošle sedmice zainteresovanost za vakcinu može se prijaviti i putem sajta www.covidodgovor.me. Do sada je putem te platforme, kako kaže Galić, stiglo oko 15.000 prijava. On objašnjava da će ovih dana građani i preko tog sajta moći zvanično da se prijave.

"Iako je ova platforma sada u fazi testiranja kako bi se informisali o zainteresovanosti za imunizaciju, građani koji su se prijavili najvjerovatnije neće morati ponovo da se prijavljuju", rekao je Galić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније