Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 03. 2021. 15:25   >>  15:31

KOPRIVICA PISAO MINISTARKI

"Puno nedoumica, Sošić pravi opstrukcije"

Spoljni ekspert resora za kulturu koji je angažovan od Ministartsva prosvjete, nauke, kulture i sporta Dragan Koprivica pisao je ministarski Vesni Bratić ukazujući na opstrukciju u radu, koju u kontinuitetu pravi umjetnički direktor CNP-a Željko Sošić.

Kako se navodi u pismu Bratićkoj, Sošić očigledno želi da blokira rasvjetljavanje jednog broja problema koji već predugo tinjaju u Nacionalnom teatru.

"Na pozive i sms-poruke iz kabineta ne odgovara, a u sredstvima javnog informisanja polemiše ispod građanskog nivoa, kao i nivoa funkcije na kojoj se nalazi. U vezi s finansijskom konstrukcijom troškova predstave 'Ivanov' tražili smo da iz arhive CNP-a dostavi zvanične dokumente sa pečatom i potpisom direktora, tim prije što je prethodne dostavio bez pečata, samo s njegovim potpisom. Ukazali smo i na činjenicu da, između ostalog, nije predočio ni iznos sredstava za izdavanje stanova za autorski tim, u iznosu od 6.750 eura, što je, svakako, ozbiljna suma", ističe Koprivica.

Kako dodaje, na čekanju je kod umjetničkog direktora CNP i zahtjev upućen još 22. februara, da se dostavi spisak nestalih i otuđenih sredstava iz CNP-a.

"Tokom današnjeg dana Sošić izbjegava da odgovori na pozive iz resora kulture na Cetinju, što ne dolikuje postupanju umjetničkog direktora Nacionalnog teatra Crne Gore kao njenog krovnog kulturnog subjekta. Uz sve navedeno, glumački ansambl željno iščekuje da i Sošić slijedi odluku dosadašnje direktorice CNP-a, i takođe, za dobro teatra, podnese ostavku na funkciju na kojoj se očito nije snašao, stvarajući lični front pun animoziteta prema glumcima", zaključuje Koprivica.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније