Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: TVCG ]

01. 03. 2021. 06:15 >> 06:17

PLANOVI OPŠTINE

Višemilionski projekti za ljepše Gusinje

Predstoji intenzivna građevinska sezona u Gusinju. Planirani su višemilionski infrastrukturni projekti u saradnji s Vladom - put Gusinje-Plav, uređenje Ali Pašinih izvora i korita rijeke Grnčar, kao i gradskog trga.

Predstojeća građevinska sezona, koja na sjeveru zbog vremenskih prilika uobičajeno kasni u odnosu na južni i centralni dio, biće period značajnih ulaganja i infrastrukturnih projekata u Gusinju.

Predsjednica Opštine Anela Čekić za Javni servis kaže da su u saradnji sa državom pripremili značajne projekte.

"Neki od tih projekata su već počeli da se realizuju u prethodnom periodu. Nadam se da ćemo i u ovoj godini nastaviti sa realizacijom tih projekata", rekla je ona.

Od projekata izdvaja izgradnju mosta na rijeci Bruji, rekonstrukciju puta Gusinje-Grebaje i Gusinje-Vusanje, što vodi ka poznatim turističkim lokalitetima, jer kako je rekla, rade na razvoju turizma koji je strateška grana razvoja opštine.

Finansijski najznačajniji projekat koji opština radi u saradnji sa državom je uređenje korita rijeke Grnčar.

“Vrijedan 6,7 miliona eura, a radiće se u dionici od granice sa Republikom Albanijom do mosta na rijeci Grnčar, i on je u dužini od pet i nešto kilometara", rekla je Čekić.

A kada je turistička privreda u pitanju, uređenje Ali Pašinih izvora je svakako najvažniji projekat.

"Valorizacija turističkih potencijala je za nas od izuzetno velike važnosti. U tom pravcu realizacija projekta uređenja Ali Pašinih izvori je započeta. Nadam se da ćemo nastaviti ove godine", kaže predsjednica Opštine.

U lokalnoj upravi ne sumnjaju da će svi započeti i planirani projekti biti završeni, a pored navedenih u planu je i niz drugih manje značajnih projekata, kao što su uređenje glavnog gradskog trga, izgradnja školske sportske hale i niz drugih, naglašava Čekić.

Krsto Čabarkapa, TVCG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније