Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 02. 2021. 21:07   >>  21:10 1

POPOVIĆ

"Pred izbore se sjetili sportskih organizacija"

Problem je što se u KK i FK Sutjeska ulaže 96% opštinskih sredstava za sport, a u kojima su, u upravljačkim strukturama pretežno instalirani mahom nestručni kadrovi DPS-a, kazao je kandidat za odbornika sa liste Crno na bijelo, Deni Popović, odgovarajući na reagovanje Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje. Ističe da su se iz Opštine tek sad poslije 20 godina, pred izbore, sjetili svih drugih sportskih organizacija.

"Reagovanje Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Opštine Nikšić kojeg, uzgred rečeno, vodi gospodin iz SD-a koji je izbjegavao časove fizičkog vaspitanja, tragikomično je za one koji žive u Nikšiću i znaju na kojem rangu je sport i sportska infrastruktura u našem gradu, saopštio je kandidat za odbornika sa liste Crno na bijelo, Deni Popović , kao odgovor na reagovanje Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje. Hvali se gospodin Milan Korać da Opština ulaže u infrastrukturu sportskih objekata i tu pominje FK “Sutjesku” i njihov stadion zaboravljajući pritom da to ulaganje u najvećem dijelu finansira Fudbalski savez CG i UEFA/FIFA. Hvali se, a sigurno su jedina gradska uprava u Evropi koja je prodala mali stadion”, navodi Popović.

On poručuje da iz liste “Crno na bijelo” odlično znaju kako funkcioniše sekretarijat na čijem čelu je Korać i koliko su tu zaista radi da bi se sport razvijao u Nikšiću a da njihove neistine iz saopštenja vrijeđaju inteligenciju svakog građanina Nikšića.

“Je li dovoljno pomenuti Sportski centar, njegov rad i održavanje u proteklih 30 godina. U njemu ne postoji klimatizacija a trenažni proces se odvija zimi na +5 stepeni, a ljeti na +30 stepeni. Da ne pričamo o podlozi i parketu koji se samo krpi zadnjih 20 godina. Što se tiče rukometnih , košarkaških i odbojkaških klubova, to najbolje oni znaju kako se održava trenažni proces, jer najbolje termine koristi uvijek privilegovani KK Sutjeska. A što su rukometni klubovi dobili novi prostor za trening, ako su uopšte i dobili, to mogu da zahvale Vojsci CG i novom sportskom objektu, balon sali, koji je prevashodno izgrađen za potrebe Vojske Crne Gore, a ne od Opštine čime se hvale gospoda iz gradske uprave”, navodi Popović.

Problem je što se u KK i FK Sutjeska ulaže 96% opštinskih sredstava za sport, a u kojima su, u upravljačkim strukturama pretežno instalirani mahom nestručni kadrovi DPS-a, kazao je kandidat za odbornika sa liste Crno na bijelo, Deni Popović , kao odgovor na reagovanje Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje. Ističe da se iz Opštine tek sad poslije 20 godina, pred izbore, sjetili svih drugih sportskih organizacija.

Problem je, kako ističe, što u Sportskom centru najbolje termine koristi KKS. 250 000 eura koji se odvajaju za funkcionisanje Sportskog centra, a kompezira za pomoć sportskim klubovima za odvijanje trenažnog sistema je samo paravan za nesposobnost Opštine da Sportski centar postavi na tržišnim osnovama”, ističe Popović.

Kažu da su u listi “Crno na bijelo” svjesni da su školski sport kao i sport za OSI lica veoma važni i ukazuju da se taj segment mora podići na većem nivo a ne da bude prazno slovo na papiru za pojedince i pojedine kolektive.

Popović ukazuje i da su FK Čelik, kao i bokserski klub odraz nebrige čelnih ljudi Nikšića za sport na čelu sa Milanom Koraćem, jer njihova priča “radimo na tome zadnjih 10 god" je jednaka izreci “lipši magarče do zelene trave”.

On napominje i da usvajanje novog pravilnika o sufinansiranju sportskih klubova u izbornoj godini, dovoljno govori o stvarnoj namjeri da se sport u Nikšiću stavi na zdravim osnovama.

“Starim pravilnikom od 2018. o finansiranju sportskih subjekata, sport Nikšića je sveden na dva kluba - FK Sutjeska i KK Sutjeska. Veliki broj sportskih klubova prethodnih godina uputili su žalbu prema Ministarstvu i Inspekciji sporta, zbog nepoštovanja zakona, diskriminacije i favorizovanja klubova nauštrb velikog broja sportskih subjekata, da bi svi apeli, žalbe i inicijative ostali mrtvo slovo na papiru kod Milana Koraća. Toliko o njegovoj brizi da popravi stanje u nikšićkom sportu. A sada se sjetio dva mjeseca prije izbora novim pravilnikom sve to da ispegla. Zaista tragikomično”, navodi Popović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније