Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Autor: Portal RTCG ]

26. 02. 2021. 07:46 >> 00:01
11

OD JUTROS

U Tuzima zatvoreni ugostiteljski objekti

Ugostiteljski objekti u Tuzima jutros ne rade, javila je Televizija Crne Gore (TVCG).


Takva situacija uslijedila je nakon poziva predsjednika Opštine Tuzi Nika Đeljošaja da njegovi sugrađani, do donošenja novih, poštuju protivepidemijske mjere koje su na snazi.

Jedna od važećih mjera je i zatvaranje ugostiteljskih objekata, zbog čega su juče protestovali građani predvođeni Đeljošajem.

Naime, reporter Jutarnjeg programa TVCG iz Tuzi je javio da je u toj opštini jutros potpuno drugačija situacija u odnosu na jučerašnji dan. Kafići ne rade, ugostiteljski objekti su zatvoreni, a bašte lokala su prazne.

Naša ekipa je takođe u Tuzima zatekla manji broj prolaznika na ulicama, a saobraćaj je u potpunosti normalizovan, nakon jučerašnje višesatne blokade međunarodnog puta prema Albaniji.

TVCG nije zatekla ni prisustvo policije u Tuzima.

Podsjećamo, u Tuzima su juče uhapšene tri osobe zbog sumnje da su počinile krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, saopšteno je iz podgoričkog Osnovnog državnog tužilaštva.

Dodaje se i da su podnesene krivične prijave protiv Đeljošaja i još dvije osobe.

Đeljošaj je sinoć na Fejsbuku objavio da će Institut za javno zdravlje (IJZ) i Savjet za borbu protiv koronavirusa u narednih 48 sati, na osnovu novog presjeka epidemiološke situacije, razmotriti korekciju postojećih mjera za Tuzi, koje će važiti od ponedjeljka 1. marta.

To je dogovoreno nakon sastanka Đeljošaja sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Azovićem i ministarkom zdravlja Jelenom Borovinić Bojović.

“U Tuzima, u zadnja tri mjeseca imamo stabilnu epidemiološku situaciju zahvaljujući poštovanju mjera od naših građana, kojima se još jednom zahvaljujem”, naveo je Đeljošaj.

On je pozvao sugrađane da, do donošenja novih, poštuju mjere koje su na snazi.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније