Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 02. 2021. 11:17 >> 12:56
3

PARTIJE VLASTI

Zloupotreba zdravlja, procesuirati Đeljošaja

Zloupotreba zdravlja ljudi u političke svrhe i ciljeve može biti strašna, a Ujedinjena CG očekuje od Vlade da postupi mudro i staloženo u vezi slučaja "Tuzi", poručio je lider partije Goran Danilović. Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić kazao je da zakon mora biti jednak za sve i pozvao tužilaštvo da procesuira predsjednika Opštien Tuzi Nika Đeljošaja.

Predsjednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj, kako kaže Danilović, podiže vatru i oganj tamo gdje bi se pristojan čovjek stidio.

“Dajući sebi na značaju koji nema, Đeljošaj pokušava da se izlideriše kod albanskog stanovništva koje je kao i ostali građani Crne Gore često zbunjeno kontroverznim odlukama u vezi sa anti-kovid politikom”, kaže Danilović.

Traži od Vlade da odmjereno i mudro reaguje na ovu provokaciju koja je samo jedna u nizu od strane Đeljošaja, a kojima se, izuzev jeftinog i primitivnog ličnog marketinga predsjednika opštine Tuzi, ništa ne postiže.

“Albanci i ostali građani Tuzi podjednako pate od posledica Korone kao i svi u Crnoj Gori ali se mora imati u vidu da je njihov prvi čovjek spreman da te iste građane gurne kao štit ispred sebe i svoje potrošene, bukadžijske politike. Ako se to ima u vidu onda će izlaz biti jednostavan”, zaključio je Danilović.

SNP poziva na smirivanje uzavrele situacije u Tuzima

Socijalistička narodna partija Crne Gore poziva na smirivanje uzavrele situacije u Tuzima koja je nastala zbog uvođenja novih mjera protiv pandemije korona virusa.

„Umjesto potpaljivanja strasti i želje da se ostvare sitni politički poeni, smatramo da bi bilo razumnije i cjelishodnije da Nik Đeljošaj svojim primjerom pokaže građanima Tuzi kako se poštuju Ustav, zakoni i mjere nadležnih organa. SNP CG se zalaže za poštovanje mjera u svim opštinama za koje su propisane, bez izuzetka. U tom smislu, Đeljošaj mora shvatiti da su Tuzi dio Crne Gore i ponašati se u skladu sa tom činjenicom“, poručuju iz SNP-a.

Podsjećaju da marta prošle godine Đeljošaj nije pravio probleme oko uvođenja mnogo drastičnijih mjera, te da je sarađivao sa DPS režimom na suzbijanju epidemije.

„Ne želimo da nagađamo da li ga je promjena vlasti osokolila da danas postupa na ovakav način. Pozdravljamo namjeru premijera Zdravka Krivokapića, potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića i ministarke zdravlja Jelene Borovinić Bojović da razgovaraju o ovom pitanju sa upravom opštine Tuzi i spremnost da saslušaju mišljenje druge strane“, poručuju iz SNP-a.

Milačić: Zakon jednak za sve, procesuirati Đeljošaja

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić kazao je da je ponašanje predsjednika Opštine Tuzi Nika Đeljošaja čin neodgovornog političara "koji zarad uskih medijskih i drugih interesa krši niz Zakona Crne Gore i potpiruje podjele i to sa pozicije prvog čovjeka jedne Opštine u Crnoj Gori, što ga čini nedostojnim funkcije".

Milačić navodi da predsjednik bilo koje Opštine i javni funkcioner moraju biti primjer svim građanima Crne Gore u poštovanju zakona, jer poštovanjem zakona poštuje se država.

"Ovim činom gospodin Đeljošaj je jasno pokazao koliko poštuje državu Crnu Goru#", kzao je Milačić.

Prava Crna Gora poziva tužilaštvo da pokaže da je zakon u ovoj zemlji jednak za sve i da hitno procesuira predsjednika Opštine Tuzi zbog, kako su kazli, "očiglednog krivičnog djela pozivanja na otpor, ali i niza drugih nedozvoljenih radnji".

"Zakon mora biti jednak za sve, bez obzira kojoj političkoj, nacionalnoj ili vjerskoj grupi neko pripadao, što je u punom interesu svakog građanina Crne Gore, živio on u Tuzima, Budvi, Pljevljima ili bilo kojem gradu", kazao je Milačić.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније