Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 02. 2021. 10:26 >> 16:31
12

PARTIJE OPOZICIJE

Mjere u Tuzima političke, a ne zdravstvene

Partije opozicije apelovalae su na Vladu da hitno preduzmu korake ka rješenju situacije u Tuzima dijalogom sa lokalnim vlastima. Poručuju i da su mjere uvedene u Opštinu Tuzi političke, a ne zdravstvene.

Liberalna partija apeluje na nadležne u Vladi Crne Gore da hitno preduzmu korake ka rješenju situacije u Tuzima dijalogom sa lokalnim vlastima.

"Kriza prouzrokovana upitnim epidemiološkim mjerama u Opštini koja ima relativno stabilnu zdravstvenu situaciju i na zelenoj je listi mora se hitno smiriti", poručuju iz LP.

Podsjećaju i Vladu i javnost da je Opština Tuzi u vrijeme najvećeg talasa epidemije bila najbolji primjer poštovanja mjera i bila u potpunom karantinu poštujući aposlutno mjere koje su doprinijele brzoj stabilizaciji epidemije u Tuzima i državi.

"Danas kada su neke druge Opštine žarište epidemije, postavlja se pitanje zašto Tuzi moraju da snose posljedice i građani s pravom traže odgovore od Vlade koja ne smije ćutati", poručuju iz LP.

Gegaj: Mjere za Tuzi su političke, a ne zdravstvene

Član Glavnog odbora DPS-a Nikola Gegaj je ocijenio da su najnovije epidemiološke mjere kojima je obuhvaćena opština Tuzi političke, a ne zdrastvene.

“Opština Tuzi se nalazi u Zelenoj zoni. Trebalo je samo da se zatvori međugradski saobraćaj. Mi dajemo podršku građanima opštine Tuzi i uvijek ćemo biti uz građane naše opstine a protiv bilo kojeg oblika diskriminacije”, kazao je kratko Gegaj za CdM.

Prema njegovim riječima kad su interesi građana u pitanju, onda smo svi ujedinjeni, bez obzira na nacionalna, vjerska i politička opredjeljenja.

Nova mjera Vlade kojom je odlučeno da se zabrani rad ugostiteljskih objekata u opštini Tuzi, opštini koja prema posljednjim podacima spada u zelenu zonu, dokaz je da ovu Vladu ne vode nikakvi eksperti, kako nam se to pokušavalo prikazati kada je formirana, poručio je Mirza Pepić, predsjednik Opštinskog odbora DPS Tuzi.

"Riječ je, dakle, o čisto političkom hiru i odluci kojom se žele disciplinovati građani opštine Tuzi", naveo je Pepić.

Forca: Diskriminacija u Tuzima

Nova demokratska snaga Forca snažno podržava predsjednika opštine Tuzi u zaštiti ekonomije i prava građana Malesije od, kako poručuju, diskriminacije koju Vlada donosi odlukom o zatvaranju ugostiteljskih objekata i pored povoljne epidemiološke situacije.

"Nažalost, svojom odlukom Vlada pokazuje nemogućnost pronalaženja rješenja bez žrtvovanja Albanaca ili bez osvete nad njima, dok rukovodstvo opštine Tuzi svojom odlukom još jednom pokazuje kompetentnost i nepokolebljiv stav u odbrani volje građana. Pozivamo premijera i potpredsjednika Vlade Crne Gore da se odazovu pozivu predsjednika Tuzi Nika Đeljošaja", poručuju iz Force.

SD: Vlada kažnjava Tuzi zbog sopstvene nesposobnosti

Socijaldemokrate daju podršku predsjedniku opštine Tuzi Đeljošaju, u čijim nastojanjima, kako kažu, ne vide ništa drugo do potrebu da se zaštite stanovnici opštine Tuzi koja je u „zelenom“, a ipak je podvrgnuta rigoroznim mjerama.

"Odnosno, opština Tuzi se kažnjava za nesposobnost Vlade da upravlja epidemiološkom situacijom. Socijaldemokrate zato snažno osuđuju sasvim očiglednu i namjernu političku diskriminaciju ljudi koji su građani ove države, te diskriminaciju opštine za koju u ovom momentu nema razloga da bude kažnjavana na način na koji to vlast pokušava", saopštio je Samir Adžović, predsjednik OO Socijaldemokrata u Tuzima.

BS: Podrška lokalnoj samoupravi i građanima Tuzi

Bošnjačka stranka iskazala je punu podršku lokalnoj samoupravi i građanima opštine Tuzi, u odbrani elementarnih ljudskih prava.

“Imajući u obzir da su Tuzi u kategorizaciji broja zaraženih, u zelenoj zoni, odluka o zatvaranju ugostiteljskih objekata je udar na privredu ove opštine. Podsjećamo javnost da su stanovnici ove opštine tokom prvog talasa epidemije pokazali visok stepen poštovanja mjera. Kao članica lokalne vlasti u ovoj opštini, pozivamo sve strane na dijalog, koji je jedini put ka dogovoru”, navodi se u saopštenju BS-a.

DPS: Krivokapić potvrdio da je epidemija van kontrole

Dobra vijest je da je premijer najzad saznao da u Crnoj Gori postoji epidemija bez kontrole, loša je da je trebalo da se dignu na noge predsjednik opštine i građani Tuzi da bi premijer shvatio svoju ulogu u stavljanju epidemije pod kontrolu, saopštili su iz Demokratske partije socijalista.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније