Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 02. 2021. 09:41 >> 09:43
17

ERAKOVIĆ

Vlast izgubila kontrolu nad epidemijom

Vlast je, suštinski, izgubila kontrolu nad epidemijom, ona više ne umije i ne može da kontroliše bolest, poručio je potpredsjednik i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore dr Jevto Eraković.

„Tačno u dan prije jedanaest mjeseci - 25. marta 2020. godine Tuzi su bile u bezuslovnom karantinu zbog naglog skoka zaraženih koronavirusom. Država i Opština su propisali, a građani odgovorno prihvatili propisane mjere. Cilj nam je bio zajednički i najsvetiji – da sačuvamo živote. Bitka za Tuzi, sjećam se najčešćeg naslova u medijima“, naveo je Eraković, u izjavi za medije.

Tuzi su, kako kaže, primjer kako se Crna Gora borila sa pandemijom. I kako smo, zajedno, postigli rezultate.

„Sa državnog nivoa bili smo jednako solidarni. Ničega nije smjelo da nedostaje. Medicinska pomoć, volonteri, distribucija potrepština i ljekova, policija, komunalne službe, sve je radilo besprekorno. Riječ smo održali svi - na ponos Crnoj Gori i za pobjedu života“, kaže Eraković.

Jedanaest mjeseci kasnije, kako dodaje, sasvim drugačija situacija.

„Nik Đeljošaj, po svemu se drži principa iz marta prošle godine. Ali ne i vlast na državnom nivou. Po Đeljošajevim riječima iz medija je saznao da je Vlada donijela odluku da zatvori kafiće u toj opštini, iako su po broju oboljelih Tuzi u zelenoj zoni, među opštinama sa najmanjim brojem zaražavanja. Poručio im je da, kao i prošlog marta, treba zatvoriti međugradski saobraćaj u i iz žarišta epidemije i da neće dozvoliti da se, kako je kazao, Vlada politički sveti Tuzima“, poručio je Eraković.

Nova vlast, nažalost, napravila je, dodaje Eraković, problem mnogo šire.

Kažnjavaju se, ističe Eraković, gradovi sa dobrim statistikama, kao Tuzi, ali i Danilovgrad na primjer, a ne rješavaju se problemi u epicentrima.

„Jer, nemamo sada samo jedno, nego su žarišta epidemije brojna. Vlast je, suštinski, izgubila kontrolu nad epidemijom, ona više ne umije i ne može da kontroliše ovu bolest. Odluke se donose stihijski, bolnice se pune, granice ostaju otvorene. Kalkuliše se tamo gdje su kalkulacije nedopustive, bitke današnje vlasti vode se po beogradskim televizijima - kao ona za Nikšić. Od bitke za Tuzi do bitke za Nikšić u samo jedanaest mjeseci. Kakva žalosta razlika“, zaključio je Eraković.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније