Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ TVCG ]

24. 02. 2021. 20:10   >>  20:20 1

GA

Bez presuda za zločine ne možemo naprijed

Bez suočavanja sa prošlošću i procesuiranja odgovornih za ratne zločine ne možemo krenuti dalje u ozdravljenje društva i lako možemo skliznuti u nove sukobe, poručila je Amina Murić iz Građanske alijanse. GA je jedan od organizatora niza tribine “Pravda za prošlost zalog za budućnost”.

“Ratni zločini počinjeni tokom 90-ih nijesu do kraja procesuirani i to nas opminje da mi nijesmo naučili lekciju i ako ne budemo pričali o tome i ako se ne procesuiraju odgovorni mi ne možemo krenuti dalje u ozdravljenje i lako možemo skliznuti u nove sukobe”, poručila je Murić.

Kako poručuje, moramo govoriti o tim ratnim zločinima, jer ih nijesu činili narodi, već pojedinci i oni moraju da odgovaraju.

“Smatramo da se u obrazovni sistem moraju uvrstiti informacije o ratnim dešavanjima, kako se ratni zločini nikada ne bi ponovili”, kazala je Murić, gostujući u Dnevniku TVCG.

Nedopustivo je, kako kaže, veličanje ratnih zločinaca.

“Činjenica da nekome može i pasti na pamet da predloži da jedna ulica u Crnoj Gori dobije ime osuđenog ratnog zločinca je jako zabrinjavajuća”, poručila je Murić i dodala da se moramo zapitati u kojem pravcu želimo da idemo.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније