Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 02. 2021. 10:15 >> 10:15
2

PRAVA CG

Podrška da se pitanje državljanstva prioritetno riješi

U Pravoj Crnoj Gori su istakli da ih raduje što je Vlada Crne Gore prepoznala važnost problema državljanstva, koji se tiče velikog broja građana Crne Gore, koji su usljed političke zloupotrebe pojedinih propisa bili lišeni osnovnih građanskih prava.

Veoma je važno, naglašavaju u Pravoj, što je Vlada izrazila spremnost da ovo pitanje riješi.

"Skupštinska većina, kroz određene zakonske izmjene, može popraviti neka rješenja koja su u ovom momentu diskriminatorna i prevaziđena i to je bila osnovna ideja Prave Crne Gore u vezi ove teme. Međutim, veoma je važna uloga Vlade, postojanje političke volje i najvažnije - svijest o tome da jedan broj ljudi živi u svojoj Crnoj Gori bez mogućnosti da sa strane države bude tretiran ko ravnopravan građanin", navodi Mitar Šušić iz Prave CG.

Kako je dodao, nadaju se da će izvršna vlast, u okviru svojih nadležnosti ovu oblast prioritetno urediti, a Prava Crna Gora, će svakako, u skupštinskoj proceduri, zahtijevati uklanjanje i izmjenu određenih odredbi relevantnih zakona, na kojima se u dosadašnjoj praksi, zasnivao diskriminatorni pristup državne administracije prema ne malom broju naših građana.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније