Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Mina

19. 02. 2021. 21:30 >> 21:30

KRAPOVIĆ

Dosljedno sprovoditi zakonske odredbe u cilju zaštite živog svijeta

Predsjednik Odbora za turizam, poljoprivredu, ekologiju i prostorno planiranje, Dragan Krapović, osudio je odstrel mečke u Beranama i ugrožavanje života mečadi, i pozvao sve institucije da dosljedno sprovode zakonske odredbe u cilju zaštite živog svijeta i njihovih staništa.

On je, kako je saopšteno iz Skupštine, kazao da Krivični zakonik Crne Gore kao krivično djelo prepoznaje ubijanje i mučenje životinja i razaranje njihovog staništa.

„S tim u vezi, pozivam sve institucije da dosljedno sprovode zakonske odredbe u cilju zaštite živog svijeta i njihovih staništa kako se ni ova ni slične situacije nikada više ne bi ponovile“, rekao je Krapović.

On je kazao da će Odbor, u čijoj je nadležnosti oblast lovstva, sa punom pažnjom pratiti pripremu i implementaciju zakonskih rješenja u oblasti divljači i lovstva.

„Moratorijum na lov je jedno od rješenja kojim bi se omogućila zaštita ugroženih i skoro ugroženih vrsta“, naveo je Krapović.

On smatra da medvjed, kao zaštićena vrsta u Evropi, taj status mora da uživa i u Crnoj Gori, kao zemlji kandidatu na putu ka Evropskoj uniji.

„Očuvanje medvjeda u prirodi naš je zajednički interes za budućnost. Radi njegovog očuvanja neophodno je pravilno upravljati ovom populacijom uz podizanje svijesti stanovništa i učenje o tome da se ne degradiraju staništa medvjeda, pa samim tim neće ni biti prinuđen da se približava naseljima“, zaključio je Krapović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније