Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 02. 2021. 17:46   >>  17:47 2

ŠĆEKIĆ

Vlada da uvede opšti zabran lova

Predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić najoštrije je osudio nelegalni čin odstrijela ženke medvjeda koja je bila sa mladuncima u selu Rovca kod Berana, a koji je uzrujao čitavu crnogorsku javnost. On je pozvao Vladu da uvede opšti zabran lova na teritoriji Crne Gore na najmanje deset godina.

Kako je naveo na svom Tviter nalogu, onaj ko je to uradio pokazuje bezosjećajnost, građansku neodgovornost i baca mrlju na cijeli grad i ogromnu većinu časnih građana Berana koji su prepoznati po humanosti, herojstvu, obrazovanju i kulturi.

"Nažalost neodgovorni pojedinci ovakvim i sličnim nedjelima pokazuju sebičnost, odustvo humanosti i nedostatak svijesti o potrebi zaštite biljnog i životinjskog svijeta i tako stvaraju lošu sliku o Beranama“, saopštio je predsjednik Šćekić.

On je pozvao Vladu Crne Gore da po hitnom postupku predloži izmjene Zakona o lovstvu, kako bi se uveo opšti zabran lova na teritoriji Crne Gore na period od najmanje deset godina, radi zaštite i obnavljanja populacije divljači koja se nalazi pred istrebljenjem zbog krivolova.

"Moratorijum bi bio najbolji način da se spriječi krivolov, neophodno je da poslove lovočuvarske službe preuzme policija, jer lovačka udruženja nijesu u stanju da na efikasan način zaštite lovišta od krivolova“, naglasio je predsjednik Opštine Berane.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније