Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

19. 02. 2021. 14:41 >> 14:45
16

MVP

Pečat i dalje kod Pajovića

Ministarstvo vanjskih poslova je obavijestilo javnost da nakon temeljnih provjera prostorija diplomatsko-konzularnog predstavništva u Pekingu od zaposlenih službenika Ambasade, nije pronađen pečat, kako je to u medijskim objavama tvrdio ambasador u Kini Darko Pajović. Posjeduju i prepisku Pajovića i otpravnika poslova Ambasade iz koje se vidi da je pečat kod Pajovića i da je tražio da se službena dokumentacija Ambasade iznosi i pečatira van prostorija diplomatsko-konzularnog predstavništva.

"Povodom navoda ambasadora u Kini Darka Pajovića da se 'sva službena akta, ključevi, pečat i bankovne kartice (...) nalaze u prostorijama Ambasade' i medijskih objava u vezi sa tim, Ministarstvo vanjskih poslova informiše javnost da je, nakon temeljnih provjera u prostorijama ovog diplomatsko-konzularnog predstavništva od zaposlenih službenika Ambasade, potvrđeno da se pečat ne nalazi u prostorijama Ambasade", navodi se u saopštenju MVP-a.

Ovakva situacija, kako naglašavaju, u velikoj mjeri usložnjava procedure koje se odnose na redovne diplomatske aktivnosti, svakodnevne konzularne usluge crnogorskim državljanima, izdavanje viza kineskim državljanima, kao i komunikaciju sa institucijama zemlje prijema i diplomatskim korom, za šta je neophodan pečat Ambasade.

"Ministarstvo vanjskih poslova posjeduje prepisku između bivšeg ambasadora Pajovića i privremenog otpravnika poslova u kojoj, između ostalog, opozvani ambasador zahtijeva da mu se sva službena akta Ambasade dostave na pečatiranje, u trenutku kada se on ne nalazi u Ambasadi. Osim što predstavlja potvrdu da je službeni pečat još uvijek u posjedu g-dina Pajovića, iz prepiske je jasno da on traži da se službena dokumentacija Ambasade iznosi i pečatira van prostorija diplomatsko-konzularnog predstavništva, što je neprihvatljiv način funkcionisanja u diplomatskoj praksi, odnosno u službeničkom sistemu", objašnjavaju u Ministarstvu.

MVP će, kako naglašavaju, o navedenom informisati nadležne organe Crne Gore kako bi se utvrdilo da li su u radnjama opozvanog ambasadora sadržani elementi prekršajne ili krivične odgovornosti, te postupiti u skladu sa nalazima nadležnih organa.

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније