Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 02. 2021. 17:50 >> 17:54

PRIJESTONICA CETINJE

Od ponedjeljka prevoz za romske đake sa Zagrablja

Prijestonica Cetinje obezbijediće od ponedjeljka prevoz učenika iz romske i egićanske zajednice od naselja na Zagrablju gdje stanuju do Osnovne škole "Njegoš“ na Cetinju.

Reagujući na apel Nevladine organizacije "Mladi Romi“, koja je danas od nadležnih institucija zatražila da obezbijede prevoz RE učenika na Cetinju, iz Prijestonice podsjećaju da su do kraja prvog polugodišta organizovali prevoz djece iz naselja na Zagrablju.

"Početkom školske godine obavijestili smo upravu OŠ 'Njegoš' da smo spremni da kupimo kombi toj obrazovnoj ustanovi, jer nije dobila vozilo za prevoz učenika prilikom raspodjele koju je organizovalo resorno Ministarstvo prosvjete. Upravi škole predočili smo da ćemo do okončanja tenderske procedure za nabavku novog vozila, školi ustupiti kombi za prevoz učenika, a da ta ustanova u saradnji sa resornim Ministarstvom obezbijedi vozača. Podsjećamo da je godinama unazad Prijestonica Cetinje organizovala školski prevoz za učenike iz romske i egipćanske zajednice", podsjećaju u Prijestonici.

Obezbjeđivanje jednakih šansi za obrazovanje i razvoj djece bez obzira na njihovu rasnu i etničku pripadnost, porijeklo, zdravstveno ili imovno stanje, trajno je opredjeljenje Prijestonice Cetinje, pa poručuju da su u tom smislu i sve aktivnosti koje lokalna uprava realizuje, a odnose se na djecu, inkluzivnog karaktera i oslobođene bilo kojeg vida diskriminacije.

"Ponosni smo na romsku zajednicu u Prijestonici, koja uprkos različitim ograničenjima sa kojima se susrijeće, aktivno doprinosi našoj zajednici. O značaju koji pridajemo razvijanju dobih odnosa ne samo sa našim sugrađanima Romima, nego i njihovom zajednicom u Crnoj Gori, najbolje svjedoči Memorandum o saradnji koji smo septembra 2019. potpisali sa Romskim savjetom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније