Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

18. 02. 2021. 16:10   >>  16:19 3

NUHODŽIĆ

Nadležni da provjere, tenderi bili transparentni

Bivši ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić poručio je da su svi tenderi realizovani za vrijeme njegovog mandata javno objavljeni i sprovedeni u transparentnom postupku, i pozvao nadležne organe da to provjere.

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović i Državni sekretar u MUP-u Rade Milošević kazali su ranije danas da je, prilikom nabavke opreme za praćenje granica, zloupotrebom donacije Evropske unije (EU) pronevjereno više od milion eura.

Nuhodžić je u reagovanju naveo da se pridružuje apelima Abazovića i Miloševića koji traže od nadležnih organa da provjere sve realizovane tendere za vrijeme njegovog mandata.

„I mogu da provjere sve što ih bude interesovalo, jer je cjelokupna dokumentacija u MUP-u, a svi tenderi javno objavljeni i sprovedeni u transparentnom postupku“, istakao je Nuhodžić.

On je poručio da ne sumnja u profesionalnost i da vjeruje u rad državnih organa.

Nihodžić je kazao da je, kada je u pitanju konkretan tender, još u junu prošle godine, po anonimnoj prijavi, naložio da se sva dokumentacija stavi na raspolaganju nadležnim državnim organima što je, kako je naveo, i učinjeno.

„Vjerujem da će službenici MUP-a koji su bili u stručnim komisijama za realizaciju tendera, argumentima odgovoriti na optužbe izrečene na današnjoj konferenciji za novinare“, rekao je Nuhodžić.

On je kazao da je ukupan projekat vrijedan 1.144.850 eura, i da je aktiviranju sistema prisustvovao i tadašnji šef Delegacije EU u Crnoj Gori, Aivo Orav.

„Ne ulazeći u motive “zaključaka” govornika sa današnje konferencije, mislim da niko ne može povjerovati da smo imali tako neozbiljan odnos da organizujemo aktiviranje sistema koji nije bio ispravan“, rekao je Nuhodžić.

Prema njegovim riječima, MUP je realizacijom tog i sličnih projekta ispunio sve indikatore za povlačenje sredstava iz sektorske budžetske pomoći upravo nakon revizija EU eksperata.

„Koje su potvrdile da su projekti realizovani po evropskim standardima i doprinijeli unapređenju granične bezbjednosti, kako Crne Gore, tako i EU granica, a što je lako provjeriti u izvještajima Evropske komisije“, dodaje se u reagovanju Nuhodžića.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније