Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 02. 2021. 13:05   >>  13:09

LALOŠEVIĆ

Prioritet uključivanje djece i studenata u sport

Jedan od prioriteta Uprave za sport i mlade jeste uključivanje što većeg broja djece i studenata u sport, a sve u cilju pravilnog razvijanja njihovih sportskih talenata i usvajanja zdravih stilova života, poručio je direktor Uprave za sport i mlade Vasilije Lalošević.

On je ugostio rukovodstvo Crnogorskog školskog saveza, Studentskog sportskog saveza i Crnogorskog saveza Specijalna Olimpijada

“Sport za djecu i studente može predstavljati i rekreaciju, ali i vrlo često način povezivanja sa njihovim vršnjacima, konkretnije pomoć u stvaranju zdravog odnosa u ključnim godinama njihovog razvoja, odnosno odrastanja. Pravi primjer ovoga jeste upravo organizovanje međunarodnih sportskih takmičenja, poput Univerzijade, gdje studenti imaju priliku ne samo da se bave nečim  plemenitim kao što je sport, već i da kroz isti upoznaju i kolege iz drugih zemalja, kao i dio njihove kulture koji nose sa sobom“, kazao je Lalošević.

Direktor Uprave za sport i mlade ugostio i predsjednika i direktora Crnogorskog saveza Specijalne Olimpijade  Aleksandra Vuksanovića i Ivana Radovića.

„Raduje me što sam imao priliku da razgovaram sa gospodinom Vuksanovićem, nadasve zato što smatram da ono što „Specijalna Olimpijada“ godinama unazad radi jeste od ključnog značaja za razumijevanje šta sport u svojoj biti predstavlja”, kazao je Lalošević.

 Sport ima zadatak da ruši barijere i predrasude na svim poljima, a naročito kada su u pitanju osobe sa smetnjama i njihova inkluzija kako u sportski, tako i u društveni život.

“Poruka mora biti jasna - sport ostaje otvoren za sve one koji ga vole, a koji su spremni da daju svoj maksimum kada je u pitanju rad, trud i ljubav prema istom. U budućnosti ćemo se truditi da organizujemo još događaja poput Evropske nedjelje fudbala, u kojem je samo prethodne godine učestvovalo preko 90 osoba sa i bez smetnji“, zaključuje Lalošević.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније