Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

16. 02. 2021. 09:32   >>  09:33 13

MONTENEGRO INTERNATIONAL

Albanija i Hrvatska da omoguće vakcinaciju građana CG

NVO Montenegro International obratila se predsjednicima Hrvatske i Albanije Zoranu Milanoviću i Iliru Meti sa molbom da obje zemlje u pograničnom području omoguće vakcinaciju stanovništva Crne Gore, kako bi se izbjegla humanitarna katastrofa u zemlji.

U dopisu navode kako se obraćaju "S.O.S pozivom za hitnu pomoć stanovništvu Crne Gore, koje je postalo taocem destruktivne politike Ministarstva zdravlja i Vlade Crne Gore".

"Naša zemlja je treća na svijetu po broju zaraženih i umrlih od Kovida-19, dok smo u Evropi tragično prvi. U Crnoj Gori je na današnji dan po zvaničnoj evidenciji 8.666 oboljelih, a sumnja se na neuporedivo veći broj, opet zbog komplikovanog i skupog pristupa testovima", navode iz ove NVO.

Napominju kako su od Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje zatražili podatke o broju testiranja na dnevnom nivou na kovid-19 jer, kako ističu, "postoje sumnje i nezvanične informacije da je ministarka naložila da se smanji broj testiranja, kako bi se zvanično prikazivao i manji broj oboljelih".

Odgovor je, kazali su, izostao.

 

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније