Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Mina ]

15. 02. 2021. 17:06   >>  17:07 2

BOROVINIĆ BOJOVIĆ

Djeci pružiti najbolju zdravstvenu zaštitu

Ministarstvo zdravlja ima poseban senzibilitet prema djeci koja su oboljela od najtežih bolesti i u tom smislu aktivnosti zdravstvenog sistema biće usmjerene da se najmlađim pacijentima pruži najveća pažnja i najbolja zdravstvena zaštita, poručila je ministarka Jelena Borovinić Bojović.

Ona je, povodom Međunarodnog dana djece oboljele od kancera, razgovarala sa predsjednicom Udruženja roditelja djece oboljele od kancera Dijanom Stojanović.

Borovinić Bojović je kazala da Ministarstvo ima poseban senzibilitet prema djeci, a naročito prema onoj oboljeloj od najtežih bolesti i njihovim porodicama.

"U tom smislu će i aktivnosti zdravstvenog sistema biti usmjerene kako bi se našim najmlađim pacijentima pružila najveća pažnja i najbolja zdravstvena zaštita", poručila je Borovinić Bojović, saopšteno je iz Ministarstva.

Ona je rekla da Ministarstvo podržava nevladin sektor, koji svojim inicijativama i sugestijama pomaže da se sistem unaprijedi i u narednom periodu će nastojati da maksimalno izađe u susret za sve predloge i planove.

"Kako bismo zajedno pružili našoj djeci srećnije djetinjstvo i odrastanje, a mališanima koji se suoče sa ovom opakom bolešću najbolju njegu, brigu i liječenje", rekla je Borovinić Bojović.

Stojanović je, kako se navodi, upoznala ministarku zdravlja sa aktivnosima njihove organizacije, koja je, kako je navela, osnovana 15. februara 2013. godine, od kada se Međunarodni dan djece oboljele od kancera i obilježava u Crnoj Gori.

Stojanović je kazala da su zahvaljujući njihovim naporima i inicijativama, značajno poboljšani uslovi liječenja na onkološkom odjeljenju Instituta za bolesti djece, ali da svakako treba i u narednom periodu raditi na njihovom unapređenju.

Međunarodni dan djece oboljele od kancera obilježava se na globalnom nivou, u cilju informisanja javnosti o karcinomu kod djece, upoznavanja sa ranim simptomima kako bi lakše prepoznali bolest u djetinjstvu, budući da zakašnjelo uspostavljanje dijagnoze smanjuje mogućnost izlječenja.

Cilj je i izražavanje podrške djeci i adolescentima oboljelim od ove opake bolesti i njihovim porodicama.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније