Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Dan ]

14. 02. 2021. 07:33   >>  07:33 1

SUD

Zbog spiska o izolaciji državu tuže 163 osobe

Pred Osnovnim sudom u Podgorici do sada su protiv države podnijete 163 tužbe od fizičkih lica čija imena su objavljena u vrijeme kada im je Uprava za inspekcijske poslove rješenjem odredila samoizolaciju, piše Dan.

Podsjećanja radi, Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) je 21.3.2020. godine donijelo odluku o objavljivanju imena lica u samoizolaciji, a koju je Ustavni sud ukinuo odlukom od 23.7.2020. godine.

Tužbama se traži naknada nematerijalne štete zbog pretrpljenih i budućih duševnih bolova, radi povrede prava ličnosti, prava na privatnost, prava na zaštitu podataka o ličnosti i pravo na poštovanje ličnog i porodičnog života.

U većini predmeta određen je zastoj postupka do pravosnažnog okončanja postupka u predmetu ovog suda P.br. 3757/20, što je bio jedan od razloga neprihvatanja medijacije od strane države.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније