Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 02. 2021. 14:40 >> 14:42
12

BRATIĆ-MASLENIKOV

Neprolazna bliskost naroda Crne Gore i Rusije

Istorijska, kulturološka i vjerska bliskost naroda Crne Gore i Rusije je neprolazna, a u narednom periodu radiće se na dodatnom povezivanju dva naroda. To je poručeno na sastanku ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić i ambasadora Ruske Federacije u Podgorici Vladislava Maslenikova.

Bratić je, kako je saopšteno nakon sastanka, rekla da nikakve političke odluke ne mogu da promijene emociju dva naroda, čije veze su, kako navodi, "toliko duboko ukorijenjene, da vremenom mogu postajati samo još dublje".

Ona je istakla da je resor na čijem je čelu otvoren za nova polja saradnje sa Ruskom Federacijom, a akcenat je na mobilnosti studenata i oblasti nauke.

"Maslenikov je rekao da se u toku svog boravka u Crnoj Gori uvjerio u povezanost dva naroda, te da ga raduje otvorenost Vlade za nove modele saradnje. On je podsjetio da je Ruska Federacija prošle godine dodijelila 37 stipendija za studiranje crnogorskih studenata na visokoškolskim ustanovama Rusije, kao i da će se sa ovom praksom nastaviti", navodi se u saopštenju.

Bratić i Maslenikov su se saglasili da je promocija ruskog jezika u Crnoj Gori zajednički interes, a dogovoren je i nastavak razgovora o konkretnim smjerovima dalje saradnje.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније