Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 02. 2021. 10:01 >> 11:05

MARKOVIĆ

“Viša sila” odgodila sanaciju Ade Bojane

Radovi u cilju sprečavanja dalje erozije plaže na Adi Bojani trebalo bi da počnu u narednih nekoliko dana, postavljanjem napera 50-ak metara dalje od ranije predviđene lokacije. To je gostujući u Jutarnjem programu TVCG kazao Dragoljub Marković iz JP “Morsko dobro”.

Podsjeća da je trebalo da hitni radovi na Adi Bojani počnu u četvrtak, a objašnjava i zašto se to nije dogodilo.

“Na lokaciju gdje su trebalo da budu postavljeni naperi izašli su predstavnici JP Morsko dobro, Uprave za vode i izvođa radova. Tog prostora, uz koji je trebalo postaviti naper, nije bilo. Precizno ne znamo gdje je pjesak pretaložen”, kazao je Marković.

Rješenje je, kako kaže, da se naper pomjeri. “Uradićemo u narednih nekoliko dana naper koji je pomjeren tih 50 metara u odnosu na ono gdje je trebalo da bude. Pa da vidimo šta će biti”, ističe Marković i dodaje da kontrolori Morskog dobro redovno obilaze teren.

“Napravljen je projekat hitnih mjera, to je to na čemu mi radimo. Kada smo došli na teren, prostora nije bilo”, ističe Marković.

Ističe i da su dešavanja na Adi, u velikoj mjeri uzrokovana klimatskim promjenama.

“Talasi su posljednih 10 godina bili pet metara, a sada su 10 ili 11 metara”, navodi Marković i dodaje da postoji nešto što se zove viša sila

“Sve što smo mogli uraditi, uradili smo. Radi se o vanrednoj situaciji, vrlo specifičnom problemu i ne igra niko ping-pong, nego radimo ono što možemo da uradimo”, ističe Marković i podsjeća da JP “Morsko dobro” nije istraživačka institucija.

Direktor HTP “Ulcinjska rivijera” Bojan Đakonović kaže da plaža nestaje glopirajućom brzinom i dodaje da što prije treba početi sa sprovođenjem mjera.

“Mislim da što prije treba početi sa bilo kakvim mjerama, da vidim da li će taj naper koji je Sava Petković predložio sada na novoj lokaciji, bliže objektima, dati rezultate. Ako se pijesak počne taložiti onda će to biti dobro rješenje, ako ne onda tražiti nove projekte i ideje, ali vremena za to nema”, poručio je Đakonović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније