Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

01. 02. 2021. 09:44   >>  09:46

FILOLOŠKI FAKULTET

Mali broj prijava za "korona" ispitni rok

Svega nekoliko zahtjeva pristiglo je Filološkom fakultetu Univerziteta Crne Gore za dodatni ispitni rok u martu koji je namijenjen studentima koji zbog obaveznih mjera samoizolacije nijesu bili u mogućnosti da polažu završni ispit, kazao je prodekan za nastavu Zdravko Babić.

On je kazao da se  januarsko-februarski rok odvija bez većih promjena u odnosu na ispitne rokove prethodnih godina, prema rasporedu koji je istaknut na sajtu krajem prošle godine.

Babić je dodao da s obzirom na to da se u izmijenjenom režimu nastava izvodila skoro čitava dva semestra, kao i da su u takvim okolnostima uspješno realizovana prethodna dva ispitna roka, ne očekuju da će imati bilo kakvih problema da se i ovaj ispitni rok uspješno privede kraju.

„Komunikacija između studenata i profesora u novonastalim okolnostima je podignuta na viši nivo, pa van okvira zvaničnih obavještenja i rasporeda održavanja ispita studenti i profesori uspješno usaglašavaju eventualne dodatne izmjene. U skladu sa preporukama iz Rektorata UCG, u prvoj radnoj sedmici u januaru realizovani su kolokvijumi za one predmete za koje kolokvijumi nisu održani u terminima predviđenim akademskim kalendarom. Poštuju se sve mjere i u odnosu na prostorne kapacitete studenti brojnijih studijskih programa i studenti koji polažu neke opšte predmete dijele se na grupe”, kazao je Babić.

Odluku Senata UCG, kojom se odobrava dodatni ispitni rok u martu studentima koji zbog obaveznih mjera samoizolacije, uzrokovanih  virusom kovid-19, nijesu bili u mogućnosti da polažu završni ispit, na ovom fakultetu pozdravili su i studenti i profesori. Ipak, prodekan Babić kaže da se na Fakultetu nadaju da tu mogućnost neće morati da koristi veliki broj studenata.

 „Do sada je pristiglo svega nekoliko zahtjeva sa potpunom dokumentacijom za polaganje ispita u tom roku i sudeći po tome ne očekujemo da će u tom roku biti veliki broj studenata”, kazao je on.

 Svaki student koji dostavi odgovarajuću dokumentaciju, u skladu sa odlukom Senata koja se nalazi na sajtu Filološkog fakulteta, imaće priliku da polaže jedan ili više ispita na isti način kao što se polaganje organizuje u redovnim rokovima.

“Po završetku redovnog roka i nakon što budu odobreni svi opravdani zahtjevi, izradićemo raspored polaganja ispita o čemu će studenti biti blagovremeno obaviješteni putem sajta Filološkog fakulteta”, najavio je Babić. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније