Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 01. 2021. 14:23 >> 14:30
17

JOKIĆ

"Hajka protiv Glušice i Rakočević sramna"

Sramno je sprovoditi medijsku hajku protiv predsjednice Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore Rajke Glušice i aktivistkinja NVO Hiperion Ksenije Rakočević zbog prijave za uvrede, na koju svako od nas ima pravo i to nam omogućavaju zakoni i Ustav naše zemlje, smatra predsjednica LGBT foruma Progres i aktivistkinja za ljudska prava Bojana Jokić.

Dekan Fakulteta za crnogorski jezik i književnost Adnan Čirgić saslušan je prije dva dana po prijavi Glušice i Rakočević.

“Organizovani politički progon koji se koristi kao poligon za predstojeće lokalne izbore u Nikšiću eskalira. Naime, dvije žene koje su podnijele prijavu kao građanke Crne Gore bivaju satanizovane od strane političkih partija i čelnika FCJK”, kaže Jokić.

Smatra da se medijskim linčom Glušice i Rakočević ubiraju se najsitniji politički poeni.

“Javljaju se političke partije koje su ovu zemlju dovele gotovo do kolapsa braneći dekana koji je protivpravno u trećem mandatu, te koji se boji za svoje privilegije, čija je jedina ideologija komformizam, koji negira crnogorski identitet svima koji prstom pokažu na njegovu bespravnu funkciju”, navodi se u saopštenju.

Jokićka je kazala da je izigravanje žrtve za dekana FCJK Adnana Čirgića profitabilno.

“Vjerujem ja da Vas je strah svih malverzacija koje ste sprovodili, takođe vjerujem da je izigravanje žrtve vrlo profitabilno i da će Vas ovih nekoliko partija, tridesetak intelektualaca i gomila botova odbraniti od ove dvije žene, ali ne vjerujem da ćete sakriveni pod plaštom “crnogorskog identiteta” uspjeti da odbranite sav utrošen novac i nepoštovanje zakona kad za to dođe vrijeme”, zaključila je ona.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније