Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

31. 01. 2021. 10:20 >> 10:20
7

CRNOGORSKI POKRET

Krivičnom protiv Čirgića vlast pokazala pravi karakter

Krivičnom prijavom protiv dekana Fakulteta za crnogorski jezik Adnana Čirgića vlast pokazuje svoj pravi karakter, jer su, uz sve pokliče o oslobođenju i prvoj demokratskoj vladi, prva vlast u suverenoj Crnoj Gori koja optužuje nekog za izneseno mišljenje.

Iz Crnogorskog pokreta smatraju da je riječ o zloupotrebi vlasti u obračunu sa Čirgićem i institucijom na čijem je čelu, te "zastrašivanju i pokušaju da se ugasi institucija koja je iznjedrila vrhunske crnogorske intelektualce i stručnjake u oblasti crnogorskoj jezika, istorije i kulture".

"I u tome leži problem. To je ono što smeta, što se radi o instituciji koja je pokazala kao izuzetna, naučno kompetentna i što je rasadnik vrsnih stručnjaka koji imaju čemu da nauče crnogorsku mladost i, što je ne manje važno, koji ih, uz ono što im je struka, mogu naučiti kako se voli svoja otadžbina i vrijednostima koje ona baštini stoljećima", saopštio je Crnogorski pokret.

O svemu će, kažu, obavijestiti međunarodnu javnost.

"Varaju se vlasti da sa takvim načinom komesarenja i obračuna sa neistomišljinicima mogu održati načelnu podršku međunarodne zajednice koju su dobili nakon mirne promjene vlasti", navodi se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније