Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 01. 2021. 17:24 >> 17:27

INJAC

Spremni za jačanje projekata sa Austrijom

Crna Gora i Austrija izgradile snažno partnerstvo u okviru bilateralne odbrambene saradnje, kao i spremnost da se ista u narednom periodu dodatno ojača projektima od zajedničkog značaja, saopštila je danas ministarka odbrane Olivera Injac. Ona se danas sastala sa ambasadorkom Austrije u Crnoj Gori, Anom Janković, kao i novoimenovanim izaslanikom odbrane, pukovnikom Kristijanom Smutekom, koji je ujedno boravio u nastupnoj posjeti Ministarstvu odbrane Crne Gore.

Ministarka Injac je izrazila zadovoljstvo sveukupnim prijateljskim odnosima Crne Gore i Republike Austrije, te zahvalila ambasadorki Janković na snažnoj podršci u procesu integracije Crne Gore u EU.

Ambasadorka Janković pohvalila je ostvareni napredak Crne Gore u domenu međunarodnih integracija, te naglasila da će Austrija nastaviti snažno da podržava našu zemlju u okviru reformskih procesa.

Poželivši uspjeh pukovniku Smuteku u obavljanju dužnosti izaslanika odbrane, Injac je naglasila značaj uspješne realizacije projekata, koji su u saradnji sa Federalnim Ministarstvom odbrane i sporta Republike Austrije, doprinijeli razvoju i jačanju profesionalnih kapaciteta i sposobnosti Vojske Crne Gore, a posebno u pogledu obuka u oblasti rukovanja i skladištenja municije, zajedničkih vježbi u domenu planinskog ratovanja, kao i školovanja crnogorskih kadeta na Terezijanskoj vojnoj akademiji.

Iz Ministarstva navode da je pukovnik Smutek je istakao da je aktuelna bilateralna saradnja Crne Gore i Republike Austrije na polju odbrane kvalitetna i sadržajna, te izrazio očekivanje da će ona biti dodatno dinamizirana u narednom periodu.

Uspješan rad na novoj dužnosti pukovniku Smuteku poželio je generalni direktor Direktorata za odbrambenu politiku i planiranje, general major Rajko Pešić i zahvalio se sagovorniku na snažnoj i kontinuiranoj podršci Ministarstvu odbrane i VCG, kao i na donaciji koju je Republika Austrija u maju 2020. godine, uputila Crnoj Gori u borbi protiv negativnih posljedica izazvanih pandemijom virusa COVID-19.

General-major Pešić, takođe je izrazio zadovljstvo veoma uspješnom realizacijom aktivnosti iz planova bilateralne saradnje.

Pukovnik Smutek je u odvojenim susretima razgovarao i sa načelnikom Štaba Generalštaba Vojske Crne Gore, pukovnikom Aleksandrom Pantovićem, kao i načelnicom Direkcije za međunarodnu saradnju Žanom Špadijer

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније