Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

27. 01. 2021. 09:04 >> 09:04

OPŠTINA NIKŠIĆ

Projektima NVO sektora podrška 50.000 eura

Imajući u vidu važnost partnerstva lokalne uprave i nevladinog sektora u kreiranju i sprovođenju javnih politika, Opština Nikšić je Odlukom o budžetu za 2021. godinu planirala iznos od 50.000 eura za finansiranje projekata nevladinog sektora sa područja naše opštine.

Iz Opštine nIkšić navode da je opredijeljena suma jasan pokazatelj o njihovoj želji da podrži nevladine organizacije i njihove projekte, čija će realizacija biti u interesu svih građana Nikšića.

Podsjećaju da je juče objavljen Javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje dva člana, predstavnika nevladinog sektora u Komisiji za raspodjelu sredstava NVO.

Nakon formiranja Komisije od predstavnika civilnog sektora i lokalne uprave, kako dodaju, uslijediće raspisivanje konkursa.

"Nadamo se da će i na ovom konkursu, kao i prethodnih godina biti dostavljen značajan broj kvalitetnih projekata, a Komisija će prepoznati one najbolje i donijeti odluku o finansiranju njihove realizacije", navodi se u saopštenju.

Pozivaju sve NVO iz Nikšića da budu partner lokalnoj upravi, kako u ovom procesu, tako i ostalim aktivnostima koje realizuje Opština, a sve za dobrobit građana Nikšića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније