Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Izvor: Portal RTCG ]

27. 01. 2021. 08:11 >> 08:11

ĆEĆANOVIĆ

Cetinje: Voda se povlači, spremni za kišni vikend

Služba zaštite i spašavanja Prijestonice Cetinje proteklog vikenda imala je 20 intervencija zbog poplava koje su izazvale obilne padavine, kazao je komandir te službe Miloš Ćećanović. Ističe da je danas situacija bolja, jer se voda povlači, a da će spremno dočekati vikend za koji je najavljena kiša.

Na Cetinju je prethodnih dana izmjereno oko 350 ml kiše po metru kvardatnom. Najugroženije je bilo Donje Polje.

„U subotu i nedjelju imali smo preko 20 intervencija. Kompletna jedinica i ljudstvo sa tehnikom je bio na terenu. Stari dio Ponora je najugroženiji. Najugroženije kuće su Lompara, Latkovića, Lagatora, Krivokapića, Vujovića. Radili smo pumpama, pomagali ljudima. Kompletan restoranski dio na Rijeci Crnojevića se takođe radio.  Što je  bilo do nas, uradili smo“, kazao je Ćećanović u Jutarnjem programu.

On kaže da je godinama najugroženiji najniži dio Cetinja gdje se kupi voda sa brda, s gornjih djelova grada.

„Međutim, stari dio ponora još funkcioniše, a novi dio koji je prije, 10,15 godina napravljen funkcionisao je perfektno, da nije bilo njega, bojim se da bi se ponovila 1986. godina. Kompletan opštinski tim na čelu s gradonačelnikom izašao je juče na teren i odradiće se neki dio da se sva voda povuče u Novi Ponor“, kazao je on.

Kaže da je najveći problem nemar građana koji ne čiste lišće i dolazi do začepljenja odvoda.

„Dogovorili smo da se probije i sanira što se sanirati može i da se taj problem riješi jednom za svagda“,kazao je komandir.

Padavine su potopile i kompletan restoranski dio i šetalište na Rijeci Crnojevića.

„Razgovarali smo s mještanima, voda je počela da otiče jer je duvao sjeverni vjetar. Danas i sjutra je najavljeno lijepo vrijeme, tako da će situacija biti povoljnija za nas“, kazao je on.

Spremni za kišu koja je najavljena za vikend i kaže da će izaći u susret građanima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније