Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Autor: Portal RTCG ]

26. 01. 2021. 09:03 >> 11:39

IZ UNIJE POZIVAJU

I pomorci da budu prioritet pri vakcinaciji

S obzirom da smo mi uslovljeni putovanjima, što kraćim, što dužim, očekivano je da će nam u narednom periodu uslov za bilo kakav pokret prema brodu biti potrebna vakcina, rekao je predsjednik Unije pomoraca Crne Gore Neđeljko Radulović.


On je u Jutarnjem programu TVCG apelovao na Ministarstvo zdravlja da pomorce uzmu u obzir kad je u pitanju imunizacija, napominjući da nijesu dobili odgovor na pismo koje su uputili resoru na čijem je čelu Jelena Borovinić-Bojović.

"Mi želimo da ukažemo na potrebu da onog momenta kad vakcine dođu, mi budemo grupacija koja neće biti izopštena, i zaboravljena, nego da makar jedna količina opredijeli za one kolege kojima bude potrebna, odnosno uslov", rekao je Radulović.

Napominjući da još uvijek ima problema u putovanjima usljed pandemije, Radulović je nemaju tačnih podataka o broju aktivnih pomoraca.

Potpredsjednik Unije pomoraca Crne Gore Goran Jablan kaže da je sada vrlo teško putovati: "Umjesto pet mjeseci koliko mi je trajao ugovor, morao sam na brodu da ostanem godinu dana. To je ilustracija koliko je teško iskrcati se, a ne samo ukrcati".

Nada se, kad stignu vakcine, da će biti u prioritetnim kategorijama za imunizaciju stanovništva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније