Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 01. 2021. 20:10 >> 20:26

DONACIJA CRVENOM KRSTU

Od američkih humanitaraca još 64.000 maski

Američka dobrotvorna organizacija "LDS Charities" uručila je danas Crvenom krstu Crne Gore donaciju u vidu 64.000 hirurških maski.

Ovo je, kako napominju u Crvenom krstu, treća donacija maski, a u prethodne dvije je ukupno donirano 24.000 komada, koje su podijeljene širom Crne Gore, putem opštinskih organizacija Crvenog krsta.

I posljednja isporuka maski će biti dalje distribuirana organizacijama Crvenog krsta u svim crnogorskim opštinama, njihovim korisnicima, ali i volonterima i zaposlenima, koji svakodnevno na terenu pružaju podršku osobama koje su pogođene posljedicama epidemije korona virusa.

"Zahvaljujemo se organizaciji LDS Charities na još jednoj veoma vrijednoj i korisnoj donaciji. Maske su nam u ovom trenutku veoma značajne, jer su potrebne kako bismo pomogli socijalno ugroženim građanima da se zaštite, ali i našim volonterima i zaposlenima da bezbjedno obavljaju svakodnevne aktivnosti. Posebno smo zahvalni na činjenici da je LDS Charities pružao i direktnu podršku našim lokalnim organizacijama da ojačaju svoje kapacitete i bolje odgovore na brojne humanitarne izazove", saopštila je generalna sekretarrka Crvenog krsta Crne Gore Jelena Dubak.

Crveni krst Crne Gore već dugi niz godina ostvaruje izuzetnu saradnju sa američkom dobrotvornom organizacijom LDS Charities i to kroz realizaciju brojnih projekata koji doprinose boljem kvalitetu života u Crnoj Gori. Saradnja je započela projektom obezbjeđivanja invalidskih kolica i pomagala koja su dostupna svim pojedincima u Crnoj Gori preko opštinskih organizacija Crvenog krsta. Tokom prethodnih godina, CKCG je dobio 7 pošiljki invalidskih kolica, ukupno 2.094 komada, od čega je širom Crne Gore do sada podijeljeno oko 1.450 komada.

Uporedo sa ovim projektom, LDS Charities je pružao kontinuiranu podršku i tokom vanrednih situacija, podržavao rad sa romskom populacijom i migrantima u Crnoj Gori. Tokom epidemije korona virusa, LDS Charities je u prethodnom periodu obezbijedio i sredstva za nabavku paketa hrane i higijene za odrasle i bebe, a pomagali su i našim opštinskim organizacijama širom zemlje, kako u obezbjeđivanju nepohodnih paketa pomoći, tako i obezbjeđivanjem sredstava za rekonstrukciju prostorija za rad.

"Veoma nam je drago što smo u mogućnosti da nastavimo saradnju sa Crvenim krstom Crne Gore i pružimo im podršku u njihovim izuzetnim naporima da umanje patnju i pruže pomoć ljudima u Crnoj Gori, naročito u ovim teškim vremenima tokom pandemije Covid 19", kazao je starješina R. Vejne Džonson, direktor LDS Charities-a u Crnoj Gori.

Crveni krst Crne Gore je, povodom jubileja - 145 godina postojanja, uručio zahvalnicu predstavnicima LDS Charities-a u Crnoj Gori za podršku u ispunjavanju humanitarne misije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније