Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 01. 2021. 10:21 >> 10:27
5

REAGOVANJE SPP

Leposavić i Sekulović da procesuiraju vinovnike

Stranka pravde i pomirenja osudila je, kako kažu, najnovije izlive fašizma, mržnje i prijetnji u Beranama.


"Najoštrije osuđujemo najnovije izlive fašizma, mržnje i prijetnji oslikane grafitima u Beranama”, saopštili su iz Stranke pravde i pomirenja, povodom grafita mržnje koji su za vikend osvanuli na zgradi aerokluba Berane pored aerodroma u Beranama.

Pozvali su ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, kao i ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića da u najkraćem roku privedu pravdi i procesuiraju vinovnike tog čina.

"Ovo je samo jedan u nizu dokaza o neophodnosti usvajanja Zakona o zabrani negiranja holokausta, genocida i ratnih zločina koji je pripremila Stranka pravde i pomirenja i koji će se ubrzo naći u skupštinskoj procedure", kazali su iz Stranke pravde i pomirenja.

Kako zaključuju, takve i slične pojave u crnogorskom društvu može spriječiti jedino kvalitetno i nedvosmisleno karakteriziranje i procesuiranje pred nadležnim organima države.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније