Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 01. 2021. 15:43   >>  15:45

NA FILOZOFSKOM FAKULTETU

Martovski ispitni rok rasterećenje za studente

Na Filozofskom fakultetu Univerziteta Crne Gore odobren je dodatni ispitni rok u martu, što će, kako ističu na tom fakultetu, donijeti važno rasterećenje studentima i profesorima.

Sa ovim rokom otvara se mogućnost za polaganje ispita za one studente koji su tokom januarskog roka bili u samoizolaciji, usljed pandemije.

Prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta prof. dr Dijana Vučković kaže da se u ovom trenutku ne može tačno znati koliko će studenata polagati ispite u martovskom roku.

“Studenti su na vrijeme upoznati s tim da će imati prilike da polažu ispite početkom marta ukoliko tokom redovnog roka budu spriječeni da to urade zbog samoizolacije ili obolijevanja od virusa korona", kazala je Vučković i dodala da su predviđene jasne procedure prijavljivanja ispita za martovski rok.

Studenti koji se budu prijavili za polaganje ispita u martu, prodekanu za nastavu treba da dostave rješenje o samoizolaciji ili pozitivan ishod testa na virus. Raspored ispita biće pravovremeno pripremljen i istaknut na sajtu Fakulteta.

Vučković navodi da se završni ispiti u januarskom ispitnom rok realizuju u prostorijama Fakulteta, u Nikšiću, prema utvrđenoj dinamici, a u skladu sa rasporedom koji je izrađen tokom decembra 2020. godine i istaknut na sajtu Fakulteta.

"Svi ispiti realizuju se uz potpuno poštovanje mjera bezbjednosti studenata i zaposlenih. Aktuelna epidemiološka situacija upućuje na neophodnost poštovanja mjera koje se tiču držanja distance, nošenja maski itd. Nastavnici realizuju ispite u malim grupama studenata”, istakla je ona.

Studenti, dodala je, intenzivno komuniciraju između sebe, ali i sa predstavnicima studenata i sa nastavnim osobljem, tako da svaka, pa i najmanja promjena termina održavanja ispita vrlo brzo dopire do svih zainteresovanih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније