Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

24. 01. 2021. 14:24 >> 14:24
5

OBRADOVIĆ

Policija hitno da otkrije ko stoji iza grafita u Beranama

Zahtijevamo da policija preduzme hitne mjere na otkrivanju počinilaca ovih sramnih djela, koji očito pokušavaju da po nečijem nalogu naruše multietnički sklad, saopštio je predsjednik SO Berane i funkcioner Demokrata, Novica Obradović. Naglasio je da iz te partije traže da se oni sankcionišu, jer se ne smije dozvoliti nikome, da i ma na trenutak posumnja u održivost građanskog i multikulturalnog koncepta naše države.

''Sigurni smo da je željeni domet takvih činjenja oduzimanje, Beranama, reputacije sredine u kojoj su multietnički i multikonfesionalni sklad na zavidnom nivou, što nalogodavcima iscrtavanja grafita, očito, bode oči'', poručuje Obradović.

Ističe da su slično su pokušali i prije izbora 30og avgusta, šovinističkim grafitima na kojima smo prepoznali dobro poznat potpis tajnih službi da izazovu nemir i podjele, ali nije im uspjelo. Beranci su ih, kako kaže, prozreli.

''Napominjemo da će im dobri međuetnički i komšijski odnosi u Beranama, kao i u svim takvim sredinama u Crnoj Gori još dugo smetati jer ih je nemoguće narušiti. Nemaju oni toliko ni farbe, ni sprejeva, koliko ljudi različitih nacija i vjera znaju da su u Crnoj Gori upućeni jedne na druge i da će uvijek biti'', navodi u saopštenju.

Zahtijevaju da policija preduzme hitne mjere na otkrivanju počinilaca ovih sramnih djela, koji kako kažu, očito pokušavaju da po nečijem nalogu naruše multietnički sklad.

''Oni se moraju sankcionisati jer se ne smije dozvoliti nikome, da i ma na trenutak posumnja u održivost građanskog i multikulturalnog koncepta naše države'', zaključio je Obradović.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније