Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 01. 2021. 13:30 >> 13:37
1

DIZDAREVIĆ

''Prijetnjama zgazili profesiju prosvjetnog radnika''

Gotovo preko noći smo iz oduševljenja prema entuzijazmu prosvjetara, doživjeli da gledamo javne prijetnje Krivokapića upućene, pripadnicima ovog ne tako malog i ne tako beznačajnog kolektivnog sistema, kazao je poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Abaz Dizdarević. Istakao je da je premijer na ovaj način zgazio profesiju koja gotovo cijeli vijek postoji u našem akademskom, obrazovnom sistemu.

''Promišljajući o ukupnoj situaciji u kojoj se zbog pandemije korona našla i naša Crna Gora, ne mogu a da ne pomislim na ukupnu solidarnost koju je naše društvo u cjelini pokazalo u vremenu potpunog “lokdauna”. Koliko smo samo bili ponosni i zahvalni prosvjetnim radnicima koji su ulagali nadljudske napore da u vanrednim okolnostima obezbijede nastavak edukacije u formatu koji je bio jedino moguće rješenje za aktuelni momenat. Koliko smo aplaudirali medicinarima, komunalnim radnicima i svim onim službama koje su se borile za očuvanje našeg zdravlja, toliko smo te aplauze upućivali i prosvjetnim radnicima koji su se brinuli za mentalno zdravlje naše djece'', kazao je Dizdarević.

Kako je kazao, gotovo preko noći smo iz oduševljenja prema entuzijazmu prosvjetara, doživjeli da gledamo javne prijetnje Krivokapića upućene, pripadnicima ovog ne tako malog i ne tako beznačajnog kolektivnog sistema.

''Gospodine Krivokapiću, kako smo nakon tako kratkog perioda vaše vladavine došli od aplauza do prijetnji? Nijesu li to oni isti kojim dugujemo posebnu pažnju i za koje bismo morali imati više senzibiliteta, jer se bave izgradnjom čovječnosti kod naših najmlađih ljudi, što utiče na stanje sveukupnog društva? Da li bi, gospodine Krivokapića, trebalo da žive u strahu od vaših prijetnji, i da to bude model koji treba da prenose na nove generacije? Da li zbog složenosti situacije u kojoj se nalaze prosvjetni radnici, ne bi trebalo da promislimo o pravičnoj naknadi za njihov udvostručeni napor koji čine kako bi realizovali nastavne programe? Smatrate li da će stimulativno djelovati izgovorena prijetnja da im zarade mogu biti umanjene za 30% ako ne budu ćutali? Da li je to demokratija koju nudite kad objašnjavate da je ovo društvo “oslobođeno”, a ukidate primarni princip, princip slobode govora, ljudima koji se bore za svoja prava?'', pitao je Dizdarević.

On je kazao da je Krivokapić dao sebi za pravo da uvrijedi toliki broj nastavnika i profesora fizičke kulture i da marginalizuje njihovu ulogu u razvoju naše djece.

''Na ovaj način ste zgazili profesiju koja gotovo cijeli vijek postoji u našem akademskom, obrazovnom sistemu. Možda su po vašem mišljenju od fizičkog zdravlja naše djece važnija pitanja: kako se zovemo, kome pripadamo i čime se bavimo? Umjesto toga, predlažem da zaobiđete frazeologiju i počnete da se bavite suštinskim pitanjima za bolji život građana, pa i nastavnika fizičke kulture'', zaključio je Dizdarević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније