Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Nemanja Živaljević, TVCG ]

23. 01. 2021. 11:18   >>  12:26 7

NESREĆA NA BIOČU

“Tata zaustavi voz" i danas odzvanja

Petnaest je godina od željezničke nesreće kod Bioča u kojoj je život izgubilo 47 ljudi, a povrijeđeno više od dvije stotine putnika, među kojima i devedesetoro djece. 

Putnici i porodice stradalih kažu da njihovo putovanje ovim vozom još uvijek traje...

“Prošlo je 15 godina, a kao da je bilo juče”, kaže za TVCG Goran Vojinović, otac Nikole Vojinovića koji je u toj nesreći izgubio život.

Zoran Damjanović, jedan od preživjelih putnika, kaže da je toga dana izabrao da putuje vozom, jer je samatrao da je tako bezbjednije.

“To što se desilo je ravno nervnom slovu, pogotovo kada putujete sa suprugom i dvoje male djece, kada govore “tata moj zaustavi ovaj voz” to mi je i dan danas u ušima. Šta sam ja mogao da uradim, zategao sam kočnicu to je jedino što sam mogao da uradim”, kaže Damjanović.

U nesreći na Bioču stradalo je 47 ljudi. Više od 200 je povrijeđeno. Od 12 optuženih čelnika i radnika Željeznice Crne Gore, na kaznu zatvora je osuđen jedino mašinovođa  Slobodan Drobnjak.

Na lijevoj obali Morače, na padini ispod tunela br. 244 i danas se vide ostaci elektromotornog voza. Vrijeme i kiše isprale su krv sa stijena koje su nemilosrdno doče kale njegove putnike.

Ipak, ono što vrijeme nije i nikada neće moći da izbriše ili ublaži jeste bol putnika i porodica stradalih.

 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније